En Greyhound sprang lös i Alingsås – då kastade sig polisen in i bilen och tog upp jakten. Foto: Janerik Henriksson/ScanpixEn Greyhound sprang lös i Alingsås – då kastade sig polisen in i bilen och tog upp jakten. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix

En Greyhound sprang lös i Alingsås – då kastade sig polisen in i bilen och tog upp jakten.

 Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
"De lyckades fånga in den med en snara i farten, det var enda sättet att få tag på hunden. Det var med en hundpinne. De lyckades fånga in hunden från sidorutan", säger Anna Edvardsson. Foto: Christer Wahlgren"De lyckades fånga in den med en snara i farten, det var enda sättet att få tag på hunden. Det var med en hundpinne. De lyckades fånga in hunden från sidorutan", säger Anna Edvardsson. Foto: Christer Wahlgren

"De lyckades fånga in den med en snara i farten, det var enda sättet att få tag på hunden. Det var med en hundpinne. De lyckades fånga in hunden från sidorutan", säger Anna Edvardsson.

 Foto: Christer Wahlgren

Fångade vindsnabb racing-jycke – från bil

Publicerad

Det var Greyhound racing av sällan skådat snart.

Polisen jagade en flyende jycke genom hela Alingsås – och jakten avslutades i farten.

– De lyckades fånga den med en snara när de körde, säger Anna Edvardsson, inre befäl hos Alingsåspolisen.

Det var tidigare under onsdagen som jakten påbörjades.

En rödfärgad Greyhund sprang lös i centrala Alingsås. Polisen larmades och en stund senare förkunnade man på sin Facebooksida att aktionen var avslutad.

Med framgång.

"Den snabba hunden infångad av polis till slut! Det krävdes att en kollega lutade sig ut genom fönstret på den rullande radiobilen och kopplade hunden i farten!", står det.

Polisen var hack i häl

Anna Edvardsson, inre befäl, utvecklar:

– Det är en hund som smitit sig från en person som skulle rasta den. Den sprang och blev stressad i trafiken. Det resulterade i att den började springa ännu mer.

Hunden sprang genom hela staden – med polisen hack i häl.

Jycken tröttades ut. Då såg polismannen sin chans.

– Jag tror att den hade sprungit ganska länge för den var väldigt, väldigt trött. Den hade inte orkat springa länge till, säger Anna Edvardsson.

Krävdes list

Men det krävdes list för att fånga Greyhounden.

– De lyckades fånga in den med en snara i farten, det var enda sättet att få tag på hunden. Det var med en hundpinne. De lyckades fånga in hunden från sidorutan, säger Anna Edvardsson.

Och tur var det, för djuret var på väg ut på en större väg.

– Patrullen kan inte redogöra för hur fort det körde, men det har inte gått fortare än att det inte var någon fara för allmänheten. Hunden rörde sig inne i centrum, men rörde sig ut mot en större länsväg precis innan de fångade den.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER