Vargen fångades på film. Foto: PRIVAT
Vargen fångades på film. Foto: PRIVAT

Familjens vargdrama: "Var eld och lågor"

Publicerad

Lördagsförmiddagen blev dramatisk för familjen i Kungsbacka.

Plötsligt fick de se en varg som promenerade utanför fönstret.

Mamma Sara Hägerstrand fångade allt på film.

– Ungarna var eld och lågor och det var jag med, säger hon.

– Det var coolt, säger lillebror Oskar.

Det var i lördags som familjen fick uppleva den ovanliga synen, något som Kungsbacka-Posten tidigare skrivit om. Det var storebror Kevin, 11, som först fick syn på vargen.

– Han tittade ut genom fönstret och sa att han såg ett udda djur på åkern utanför oss. Han trodde nog först att det var en hund. Men när jag och lillebror tittade vi ut och sa att det inte var någon hund utan en varg, berättar mamma Sara Hägerstrand.

Hon var snabb med att plocka upp mobilkameran.

Varg i Kungsbacka

– Det känns spännande. Den var väldigt nära vårt hus, säger hon och fortsätter:

– Ungarna blev eld och lågor och det blev jag med. Det är coolt att se en varg som inte är inne i en djurpark.

Oskar 10 (till vänster), och Kevin, 11.Foto: PRIVAT

Lillebror Oskar, 10, håller med:

– Det var lite förvånande att det var en varg. Det är coolt, säger han.

För en varg, det var det verkligen. Det enligt Martin Broberg på länsstyrelsen i Halland.

– Denna typ av observationer av ensamma vargar har vi haft i Halland under många år. Vi brukar kalla dessa individer för vandringsvargar av just det skälet att de bara är på genomresa. Det finns ännu inget som tyder på att denna varg skulle bli stationär, säger Broberg i ett pressmeddelande.

Vargen fångades på film.Foto: PRIVAT

Länsstyrelsen vill ha tips

Länsstyrelsen efterlyser nu tips från allmänheten om någon mer person skulle få syn på vargen.

– Länsstyrelsen har flera uppdrag då det gäller våra stora rovdjur. Ett sådant uppdrag är inventering. Vi vill därför att personer som gör observationer av rovdjur också delar med sig av dessa till länsstyrelsen, säger Martin Broberg.

 

LÄS MER: Beatrice mötte Sveriges kanske mest orädda varg 

Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER