Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Familjens lägenhet har invaderats av spindlar

Camilla Forsanker, 26, tillsammans med barnen Elias Johansson, 5, Elvira Johansson, 7. Foto: Anders Ylander
Både Camilla Forsanker och hennes två barn har enligt Camilla mått psykiskt dåligt på grund av spindlarna. Bilden är tagen i familljens hem. Foto: Privat
Camilla Forsanker har i två år levt i en lägenhet invaderad av spindlar, säger hon. Nu vill hyresvärden höja hyran. Bilden är tagen i familjens hem. Foto: Privat

Camilla Forsanker, 26, och hennes två barn bor i en lägenhet som invaderats av spindlar.

Trots flera saneringsförsök kvarstår problemen.

Nu vill hyresvärden höja hyran.

– Det är för jävligt. Jag saknar ord.

Camilla Forsanker beskriver de senaste två åren i lägenheten i Kortedala i Göteborg som en mardröm. Barnen Elias, 5, och Elvira, 7, vaknar rädda varje morgon och går och lägger sig orostyngda varje kväll. Spindelskräcken har enligt Camilla Forsanker tagit över familjens liv, som GT tidigare berättat.

– Det är värst på sommaren, då är de överallt . Men i år har vi haft mycket spindlar en bra bit in i november. Det är en ohållbar situation.

Spindlarnas högst ovälkomna närvaro har i perioder drivit Camilla Forsanker till sin psykiska bristningsgräns.

– Varje gång jag ser en spindel så blir jag apatisk. Sen ligger jag bara på golvet och skakar, har hon tidigare sagt till GT.

För barnen har konsekvenserna blivit katastrofala, enligt deras mamma.

– Min son kissar i sängen på natten. Han vågar inte gå på toaletten för att han är så rädd. Och min dotter mår väldigt dåligt psykiskt och har ständigt ont i magen.

Hyreshöjning

Trots att hyresvärden Poseidon flera gånger försökt sanera lägenheten så är spindlarna kvar, enligt Camilla Forsanker. Hon säger att hon med ljus och lykta söker efter en ny bostad, men hittills utan resultat. I förra veckan fick hon ett mejl från Hyresgästföreningen som gjorde henne lika delar arg och uppgiven. Poseidon vill nästa år höja hyran på alla sina lägenheter med 2,1 procent. Ett besked som Camilla Forsanker betraktar som ett hån.

– Det är skrattretande. Med tanke på hur vi har haft det här de senaste åren så borde vi ha sänkt hyra, inte höjd. Jag kommer snart inte ha råd att bo kvar här längre, varken ekonomiskt eller psykiskt.

"Inte kopplad till enskilda lägenheter"

Göran Helgegren, affärsutvecklare på Poseidon:

– Den årliga förhandlingen är ju inte kopplad till de enskilda lägenheternas olika situationer utan det är ju hur vi ser framtiden utifrån kostnadsökningar och underhållsbehov. Den gäller alla våra lägenheter. Det skulle i så fall vara om det ska var någon kompensation för att det är spindlar, om det är men och brister i boendet. Men jag har svårt att uttala mig om det för jag känner inte till det specifika fallet.

Enligt Johannes Wallgren, distriktschef för Poseidon i Kortedala, finns det inte skäl för någon hyressänkning i Camilla Forsankers fall.

– Vi har varit där två gånger och sanerat och vi har inte fått rapporter om att det har funnits en massa spindlar i lägenheten. Har hon fortsatta problem får hon höra av sig, men i nuläget finns det ingen grund för en hyressänkning.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!