Familjen Hjörnes uppgång och fall

”Det är historiskt. Men jag är inte ledsen utan stolt och det är en dag vi kan blicka framåt och känna att vi är i goda händer. Vi är fortsatt med på resan och bidrar med det vi kan”, säger Peter Hjörne till GP angående att Stampen får nya majoritetsägare.
Foto: MARIA GREDESKOG
Peter Hjörne vid presskonferensen 23 maj 2016, i samband med att Stampen begärde rekonstruktion av bolaget.
Martin Ahlsander, styrelseordförande Stampen Media, vid fredagens pressträff om det nya konsortium som blir storägare i bolaget.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT
På fredagen blev det klart att Göteborgs-Posten och Stampen Media får nya storägare. Norska börsbolaget Polaris Media går in i bolaget tillsammans med svenska NWT Gruppen AB och VK - Media AB.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT

Premium: Tre generationer Hjörne har varit storägare på den västsvenska tidningsmarknaden i nästan 100 år.

När deras koncern Stampen, med flaggskeppet Göteborgs-Posten, nu får nya norska majoritetsägare är Hjörnes ägarandel nere i knappt 15 procent.

– De nya ägarna kommer att ta över ledningen och familjen kommer inte att ha något dominerande inflytande längre över sin utgivning, säger Stefan Melesko, docent i medieekonomi.

Expressen Premium

Välkommen till Premium!

För bara 79 kr/mån får du tillgång till alla artiklar. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid. Nyhet! Nu ingår även alla artiklar på amelia.se och alltommat.se i din prenumeration.

Utvald livesport ingår!

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Löneväxling – spartricket som trycker upp pensionen

Premium: Kristina Kamp: Många tar beslutet av skatteskäl • Tabellerna visar höjningen

”Henne delar jag oftast rum med”

Premium: Ebba Andersson svarar på läsarnas frågor

Läkaren: Så blir du enklast av med dina åderbråck

Premium: Nya skonsamma behandlingarna • ”Mycket utveckling har skett”