Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Familjen Hjörnes uppgång och fall

”Det är historiskt. Men jag är inte ledsen utan stolt och det är en dag vi kan blicka framåt och känna att vi är i goda händer. Vi är fortsatt med på resan och bidrar med det vi kan”, säger Peter Hjörne till GP angående att Stampen får nya majoritetsägare.
Foto: MARIA GREDESKOG
Peter Hjörne vid presskonferensen 23 maj 2016, i samband med att Stampen begärde rekonstruktion av bolaget.
Martin Ahlsander, styrelseordförande Stampen Media, vid fredagens pressträff om det nya konsortium som blir storägare i bolaget.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT
På fredagen blev det klart att Göteborgs-Posten och Stampen Media får nya storägare. Norska börsbolaget Polaris Media går in i bolaget tillsammans med svenska NWT Gruppen AB och VK - Media AB.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT

Premium: Tre generationer Hjörne har varit storägare på den västsvenska tidningsmarknaden i nästan 100 år.

När deras koncern Stampen, med flaggskeppet Göteborgs-Posten, nu får nya norska majoritetsägare är Hjörnes ägarandel nere i knappt 15 procent.

– De nya ägarna kommer att ta över ledningen och familjen kommer inte att ha något dominerande inflytande längre över sin utgivning, säger Stefan Melesko, docent i medieekonomi.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

Kent Löwenbergs bouppteckning klar – så delas arvet

Premium: Så delas arvet efter Kent Löwenberg • Grete Qviberg: ”Jag är helt borta ur det där”

Hemligheterna bakom Filip Hammars kroppsförvandling

Premium: Filip Hammars PT om tuffa fyspassen • ”Ska chocka kroppen”

Dopningen gjorde Mats impotent: ”Helt död mellan benen”

Premium: Tog fyra SM-guld i kroppsbyggning • Drack T-röd • Sviterna i dag