Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Familjen är insnöade – kan inte gå till skolan

Emilia Andersson.
Foto: Privat
Enligt mamma Jessica Andersson ska det ha kommit 32 centimeter snö.
Foto: Läsarbild

Familjen Andersson i Landvetter är insnöad.

När pappa Jonas skulle gå ut med familjens två hundar på morgonen försvann de ner i den djupa nysnön – nu sitter familjen fast i sitt hem.

– Allt är täckt av snö, det ser nästan lite magiskt ut, säger dottern Emilia Andersson, 17, som inte kan ta sig till skolan på grund av snökaoset.

Emilia Andersson, 17, väcktes på ett lite speciellt sätt på tisdagen. Plötsligt kom hennes nioåriga bror in och ropade att skolan är inställd. Emilia förstod först inte riktigt vad han menade.

– Då fick jag gå upp och titta. Allt är täckt av snö, det ser nästan lite magiskt ut, säger hon.

På grund av snön kan hon inte kunna ta sig till skolan. Hon pluggar samhälle media på gymnasiet i Mölnlycke – men bussarna går inte.

– Hälften av klassen kommer inte kunna komma till skolan, deras bussar går inte heller. Lektionerna är inställda fram till klockan 10, säger Emilia.

Men trots att det lamslår Västsverige välkomnar Emilia vädret.

– Det är ju lite skönt att slippa skolan. Men framför allt är det kul med mycket snö, i och med att vi inte direkt fått någon tidigare.

Hundarna försvann i snön

Enligt mamma Jessica Andersson har det kommit hela 32 centimeter snö i Landvetter.

– Så vi är väldigt insöade. Det är ganska blött också så det är inte så lätt att skotta. Det har legat lite snö innan, så marken har varit täckt av snö, men allt kom i natt. Det var som en chock, säger hon.

– Min man går ut med hundarna på morgonen, de hoppade ut och försvann. Ingen av grannarna har kommit i väg, många har varit ute på gatan och försökt får fram bilarna men det går inte, fortsätter hon.

Familjen består av föräldrarna och tre barn: Emilia, 17, och två yngre syskon på 15 respektive 9 år. Ingen av dem kan komma till skolan.

– Den yngste på nio år brukar vi köra till skolan, men han kommer inte i väg. Och min man kan inte köra till jobbet. Vi har fått ett meddelande från kommunen att skolorna håller öppet i den mån personalen kommer fram, men personalen ska inte riskera något för att ta sig till jobbet.