Emilia Andersson. Foto: PrivatEmilia Andersson. Foto: Privat
Emilia Andersson. Foto: Privat
Enligt mamma Jessica Andersson ska det ha kommit 32 centimeter snö. Foto: LäsarbildEnligt mamma Jessica Andersson ska det ha kommit 32 centimeter snö. Foto: Läsarbild
Enligt mamma Jessica Andersson ska det ha kommit 32 centimeter snö.  Foto: Läsarbild

Familjen är insnöade – kan inte gå till skolan

Publicerad

Familjen Andersson i Landvetter är insnöad.

När pappa Jonas skulle gå ut med familjens två hundar på morgonen försvann de ner i den djupa nysnön – nu sitter familjen fast i sitt hem.

– Allt är täckt av snö, det ser nästan lite magiskt ut, säger dottern Emilia Andersson, 17, som inte kan ta sig till skolan på grund av snökaoset.

Emilia Andersson, 17, väcktes på ett lite speciellt sätt på tisdagen. Plötsligt kom hennes nioåriga bror in och ropade att skolan är inställd. Emilia förstod först inte riktigt vad han menade.

– Då fick jag gå upp och titta. Allt är täckt av snö, det ser nästan lite magiskt ut, säger hon.

På grund av snön kan hon inte kunna ta sig till skolan. Hon pluggar samhälle media på gymnasiet i Mölnlycke – men bussarna går inte.

– Hälften av klassen kommer inte kunna komma till skolan, deras bussar går inte heller. Lektionerna är inställda fram till klockan 10, säger Emilia.

Men trots att det lamslår Västsverige välkomnar Emilia vädret.

– Det är ju lite skönt att slippa skolan. Men framför allt är det kul med mycket snö, i och med att vi inte direkt fått någon tidigare.

Hundarna försvann i snön

Enligt mamma Jessica Andersson har det kommit hela 32 centimeter snö i Landvetter.

– Så vi är väldigt insöade. Det är ganska blött också så det är inte så lätt att skotta. Det har legat lite snö innan, så marken har varit täckt av snö, men allt kom i natt. Det var som en chock, säger hon.

– Min man går ut med hundarna på morgonen, de hoppade ut och försvann. Ingen av grannarna har kommit i väg, många har varit ute på gatan och försökt får fram bilarna men det går inte, fortsätter hon.

Familjen består av föräldrarna och tre barn: Emilia, 17, och två yngre syskon på 15 respektive 9 år. Ingen av dem kan komma till skolan.

– Den yngste på nio år brukar vi köra till skolan, men han kommer inte i väg. Och min man kan inte köra till jobbet. Vi har fått ett meddelande från kommunen att skolorna håller öppet i den mån personalen kommer fram, men personalen ska inte riskera något för att ta sig till jobbet.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER