Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Familjelycka

EN VINNANDE KOMBINATION. Pappa Jonas är tränare, döttrarna Pernilla och Johanna spelar i laget och Marie är också tränare för Sävehofs 18-åriga tjejer. Ahlm är efternamnet och i går vann laget Partille Cup.
GÖTEBORG. Mamma och pappa som tränare.
Lillasyster som framspelare och försvarshjälp.
Och pojkvännen som prisutdelare.
Superlöftet Johanna Ahlm, 17, fortsätter på den inslagna vinnarlinjen.
Som ni förstår tillhör Partille-tjejen en makalös handbollsfamilj där många stöttar henne. Bakom finalsegern i F18-klassen fanns givetvis också en herrans massa duktiga lagkompisar utöver lillsyrran Pernilla, 16. Ida Odén exempelvis - obarmhärtig sjumålsskytt i just finalkampen. Men familjen Ahlm i sin helhet är svår att frångå när ännu en framgång ska summeras. Pappa Jonas (en landskamp) blev svensk mästare med Vikingarna 1981 och är nu lagets tränare ihop med hustrun Marie (född Colliander) som tog dubbla SM-silver med Warta på 80-talet. I startuppställningen kamperar systrana Johanna och Pernilla, födda inom lopet av 16 månader, ihop på nio meter och i mittförsvaret.

Med sedan vaggan

Tjejerna har varit med i handbollshallen sedan de låg i vaggan. Ja, åtminstone barnvagn, skrattar Marie Ahlm. Arrangörsklubben Sävehof ställde upp med 65 lag i Partille Cup. Även F10-laget vann sin klass - men 18-årstjejerna var helt klart vassast. Inte så konstigt förresten. När ungdoms-VM avgörs i Tjeckien och junior-EM I Österrike nästa månad bidrar Sävehof med nio plus sex spelare. 16 blågula tjejer på ett bräde från Partille ut i Europa och systrarna Ahlm i var sitt landslag förstås. Johanna har redan nämnts som en kandidat för A-landslaget som ska spela EM på hemmaplan nästa år. Men på sikt får hon se upp för lillsyrran. - Jag tänker bli bättre, slår Pernilla fast bomsäkert.

Snabbaste varvet

I ett hänseende har hon redan vunnit över Johanna. Med fem klassegrar mot tre i Lilla Göteborgsvarvet. Fast igår fick Johanna en extra bonus i samband med prisutdelningen. En officiell kram av pojkvännen Patrik Fahlgren, bara 20 år men redan dubbel svensk seniormästare med Sävehof. - Han kunde förstås tryckt lite hårdare, tyckte Johanna. Kanske var det tropikhettan (40 grader?) i Lisebergshallen som hindrade...?