Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Familj överklagar beslut om hundbett

GÖTEBORG. Rottweilern gick till attack mot den sexåriga pojken i Brunnsparken i Göteborg i oktober.

Åklagaren lade dock ner förundersökningen och nu överklagar pojkens familj beslutet, skriver Göteborgs-Posten på nätet.

I mitten av november beslutade åklagare Lars Palm att lägga ner den förundersökning som inleddes efter hundattacken i Brunnsparken. Han gjorde bedömningen att det inte gick att bevisa att hundägaren eller den man som hade med sig rottweilern vid det aktuella tillfället gjort sig skyldiga till något brottsligt.

- Jag har resonerat som så att det varit svårt att bevisa att de varit vållande eller oaktsamma, sa Lars Palm då till GT.se.

Enligt honom hade den mentala validering som gjorts av rottweilern visat på att hunden inte var skadad eller överdrivet aggressiv på något sätt.

Nu väljer den hundbitne pojkens familj att överklaga beslutet om att lägga ner förundersökningen, skriver Göteborgs-Posten på nätet. "Mycket dålig stil att undersökningen blivit nedlagd, men jag är inte förvånad. Vadå ansvar?" skrev pojkens pappa i ett mejl till tidningen i samband med att åklagaren fattade beslutet.

Slet i pojkens kläder

Det var i början av oktober som pojken attackerades av rottweilern i Brunnsparken i Göteborg. Hunden drog ner honom på marken och började slita i hans kläder. Tack vare att flera personer rådiga ingripande släppte hunden tillslut sitt grepp. Den man som var ute med hunden lämnade sedan platsen men kunde snabbt identifieras. Det visade sig att hunden tillhörde en bekant till honom. Den lille pojken klarade sig lyckligtvis med lindriga skador