Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Familj misshandlade kvinna – får fängelse

Kvinnorna misshandlades strax utanför Skrea Motell i Falkenberg.

Mamman och hennes fyra söner gav sig på en ung kvinna och hennes väninna beväpnade med basebollträn

Kvinnorna misshandlades strax utanför Skrea Motell i Falkenberg och en av dem – som tidigare haft en relation med en av sönerna – lever nu med skyddad identitet.

På onsdagen dömdes de fem gärningsmännen till fängelse för den grova misshandeln, skriver hn.se. 

Det var i början av september som den grova misshandeln ägde rum. En ung kvinna attackerades av pappan till hennes barn, hans bröder och barnets farmor utanför Skrea motell i Falkenberg. Även kvinnans väninna misshandlades av sönerna och deras mamma.

På onsdagen dömdes alla de fem gärningsmännen – inklusive farmodern – för olika grad av inblandning av misshandeln, detta skriver hn.se.

Det som enligt förundersökningen ska ha startat det våldsamma bråket var en dispyt mellan farmodern och hennes tidigare svärdotter. Därefter ska sönerna ha backat upp sin mor och genomfört misshandeln.

Förnekar brotten

Hårdast straff får den man som tidigare haft en relation till det hårdast drabbade offret. Och tingsrätten slår fast att misshandeln föregåtts av att denne man hotat att "slå skiten ur" kvinnas väninna om hon satte sin fot på "deras mark". Mannen döms till ett år och åtta månaders fängelse.

Mamman och de två andra männen, som varit beväpnade med basebollträn och maskerade med rånarluvor döms till ett år och sex månaders fängelse vardera.

Även den fjärde brodern döms för misshandel, hans påföljd blev villkorlig dom med samhällstjänst.

Offret lever nu, enligt hn.se, med skyddad identitet och fick brutna revben, blåmärken och skrapsår till följd av den grova misshandeln. Väninnan misshandlades med knytnävsslag mot huvudet och kroppen.

Alla de dömda nekar till brotten som de nu dömts för.