Kvinnorna misshandlades strax utanför Skrea Motell i Falkenberg.
Kvinnorna misshandlades strax utanför Skrea Motell i Falkenberg.

Familj misshandlade kvinna – får fängelse

Publicerad

Mamman och hennes fyra söner gav sig på en ung kvinna och hennes väninna beväpnade med basebollträn

Kvinnorna misshandlades strax utanför Skrea Motell i Falkenberg och en av dem – som tidigare haft en relation med en av sönerna – lever nu med skyddad identitet.

På onsdagen dömdes de fem gärningsmännen till fängelse för den grova misshandeln, skriver hn.se.

Det var i början av september som den grova misshandeln ägde rum. En ung kvinna attackerades av pappan till hennes barn, hans bröder och barnets farmor utanför Skrea motell i Falkenberg. Även kvinnans väninna misshandlades av sönerna och deras mamma.

På onsdagen dömdes alla de fem gärningsmännen – inklusive farmodern – för olika grad av inblandning av misshandeln, detta skriver hn.se.

Det som enligt förundersökningen ska ha startat det våldsamma bråket var en dispyt mellan farmodern och hennes tidigare svärdotter. Därefter ska sönerna ha backat upp sin mor och genomfört misshandeln.

Förnekar brotten

Hårdast straff får den man som tidigare haft en relation till det hårdast drabbade offret. Och tingsrätten slår fast att misshandeln föregåtts av att denne man hotat att "slå skiten ur" kvinnas väninna om hon satte sin fot på "deras mark". Mannen döms till ett år och åtta månaders fängelse.

Mamman och de två andra männen, som varit beväpnade med basebollträn och maskerade med rånarluvor döms till ett år och sex månaders fängelse vardera.

Även den fjärde brodern döms för misshandel, hans påföljd blev villkorlig dom med samhällstjänst.

Offret lever nu, enligt hn.se, med skyddad identitet och fick brutna revben, blåmärken och skrapsår till följd av den grova misshandeln. Väninnan misshandlades med knytnävsslag mot huvudet och kroppen.

Alla de dömda nekar till brotten som de nu dömts för.

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER