Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Familj i rätten för människohandel

Föräldrarna ska ha köpt en 14-årig flicka från Serbien till sin 26-årige handikappade son.

Flickan ska sedan ha hållits inspärrad i familjens bostad och tvingats ha sex med 26-åringen.

Både mamman, pappan och sonen friades i tingsrätten.

I dag inleds förhandlingen i hovrätten.

Klockan 9 i dag inleddes hovrättsförhandlingen mot familjen i hovrätten. De åtalade är den 46-åriga mamman, den 49-årige pappan och deras 26-årige son. Alla tre friades i tingsrätten där de stod åtalade för människohandel. Rätten ansåg det inte bevisat att syftet med att ta flickan till Sverige var att utsätta henne för sexuell exploatering. Mamman och sonen åtalades även misstänkta för bland annat våldtäkt och sexuellt tvång, men friades även på de åtalspunkterna.

Det var den 2 november förra året som polisen slog till mot lägenheten i Göteborg efter ett tips om att en flicka hölls inspärrad mot sin vilja. Enligt åtalet ska föräldrarna ha köpt den 14-åriga flickan från Serbien till sin son och tagit henne till Sverige. Sonen är mentalt funktionshindrad och hans föräldrar fick för sig att en fru skulle göra honom friskare.

Flickan kom till Sverige i oktober förra året och ska under ett års tid ha hotats, slagits och blivit sexuellt utnyttjad. Enligt flickans berättelse skulle hennes familj råka illa ut om hon inte gick med på att ha sex med 26-åringen.