Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Falsk playboy-modell lurade män på pengar

Kvinnans annons på nätet.

Den 31-åriga kvinnan i Borås utgav sig för att vara nakenmodell. 

På nätet fick hon kontakt men olika män som lånade ut pengar till henne. 

Pengar de aldrig fick tillbaka. 

Nu har hon dömts till fängelse i ett år och sex månader, skriver bt.se. 

Kvinnan döms för grovt bedrägeri, bedrägeri och övergrepp i rättssak. Dessutom ska hon betala skadestånd till offren, skriver bt.se. 

 Bedragerskan lurade männen på totalt 645 000 kronor. Den som lånade ut mest pengar var en man från Borås som satte in 363 000 kronor på kvinnans bankkonto. En femte man lurade hon på 200 000 kronor, men han har inte velat medverka i polisutredningen då han skäms, skriver bt.se. 


Kontaktades på dejtingsajt

 Männen kom i kontakt med kvinnan på olika dejtingsajter. Som profilbild använde hon sig av bilder på den kända den kända Playboymodellen Cori Nadine.

 Enligt männen berättade hon att hon blivit bestulen på pengar och behövde hjälp. Hon förklarade också att hon var utsatt för hot och utpressning och behövde betala för att inte råka illa ut.


Man tog lån

 Den misstänkta bedragerskan ska också ha sagt att hennes dotter var svårt sjuk. I ett fall sa hon att dottern avlidit under en resa i USA, och att Susanne då behövde pengar till biljetten hem till Sverige. Men hon har ingen dotter. En man tog lån för att kunna sätta in pengar till kvinnan. I samtliga fall lovade kvinnan att betala tillbaka pengarna när hon fått betalt för ett större modelljobb i USA. 

 Något som tingsrätten inte trodde på.