Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Falkenberg vill starta distansutbildning

Kommunstyrelsens ordförande vill se en förskollärarutbildning på distans i Falkenberg.
Foto: HENRIK JANSSON

Om Falkenbergs kommun får som de vill så kommer man i kommunen kunna läsa en förskollärarutbildning på distans, skriver P4 Halland.

– Det vi framför allt vill ha till är en möjlighet för våra anställda barnskötare att vidareutbilda sig till förskollärare på distans, säger Per Svensson (S), kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg till P4.

Men för att planerna ska kunna bli av så behöver kommunen samarbeta med en högskola, skriver P4 Halland.  

Planerna har enligt det socialdemokratiska kommunalrådet Per Svensson pågått ett tag. Vilken högskola som kommunen eventuellt ska samarbeta med är inte klart, men de vill se att den ligger i närheten och att det kan vara fysiska träffar i Falkenberg. 

Per Svensson menar att konceptet finns på andra platser redan och har då nått stor framgång. 

– Det vi framför allt vill ha till är en möjlighet för våra anställda barnskötare att vidareutbilda sig till förskollärare på distans, säger Per Svensson som är kommunstyrelsens ordförande till P4. 

Kan tänka sig andra utbildningar

Han kan också tänka sig andra distansutbildningar i Falkenberg i framtiden.

Det finns i dag flera högskolor i närheten av Falkenberg, exempelvis Varberg, Göteborg och Halmstad.

Per Svensson säger att det blir lättare för kommuninvånarna om det hade funnits möjlighet att läsa på den egna orten.

– Det vi ser är ju att våra invånare som är mitt i livet och vill vidareutbildare sig, att det är betydligt enklare om den finns i Falkenberg. Man får ihop vardagspusslet på ett betydligt enklare sätt än om man behöver pendla till Göteborg eller Lund eller Halmstad, säger han till P4.