Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Falkagårdsmördaren
får livstids fängelse

23-åringen döms till livstids fängelse för mordet i Falkagård.

FALKENBERG. I oktober mördades en 26-årig man på en cykelbana i Falkenberg.

I dag dömdes en 23-årig man till livstidsfängelse för mordet.

Den starkaste motivbilden är enligt polisen att den mordmisstänkte 23-åringen har varit förbannad på en kille för att han var tillsammans med hans syster.

Men fel person sköts. Den 26-årige man som träffades av ett skott i ryggen på cykelbanan i området Falkagård i Falkenberg var inte den kille som hade en relation med 23-åringens syster utan en nära vän till pojkvännen.

– Mordoffret har haft en jävla otur, har kriminalinspektör Lars-Gunnar Perlinger tidigare sagt till GT.

Mannen åtalades för mordet samt ett mordförsök som ska ha ägt rum tidigare under dagen. I dag kom domen. 23-åringen döms till livstids fängelse.

Har nekat

I domen står det: "Tingsrätten har inte kunnat identifiera några omständigheter som talar för ett lindrigare straff."

Mannen har hela tiden nekat till brott. Han har dock berättat att han var i området i samband med mordet, men i ett annat ärende. Tingsrätten skriver i domen att det finns tveksamheter i de uppgifter som 23-åringen lämnat.

De skriver också att tändsatspartiklar har återfunnits på en av 23-åringens jackor, den som han bar när han greps, och att det styrker att han avlossat skott.

Systern försvunnen

Även tingsrätten tror att motivet bakom mordet är relationen mellan 23-åringens syster och en annan man. I utredningen har det framkommit att systern var försvunnen helgen innan mordet. Det visade sig senare att hon var tillsammans med pojkvännen. Även tingsrätten konstaterar att fel man skjutits.

Ytterligare en person, en 30-årig man, åtalades i målet, för medhjälp till mord. Han släpptes efter tingsrättsförhandlingen och åtalet mot honom ogillas. Han döms dock för dagsböter för ringa vapenbrott.