Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fackets kritik mot de höjda ersättningarna

Marina Olsson, personaldirektör i Västra Götalandsregionen.
Foto: Peter Wahlström

Vårdpersonal i Västra Götalandsregionen som flyttar en semestervecka till efter sommaren erbjuds 10 000 kronor extra utöver lönen.

För att säkerställa bemanningen i den hårt belastade intensivvården höjs ersättningen i vissa fall – till 16 000 per vecka.

– Vilka som är aktuella för detta avgör förvaltningscheferna på de olika sjukhusen, säger Marina Olsson, HR-direktör i regionen.

Vårdförbundet anser att ersättningen borde vara minst 40 000 kronor.

Att bemanningssituationen inom vården är särskilt ansträngd inför årets sommarsemestrar har stått klart en tid.

– Det är besvärligt för våra medarbetare med en så långvarig belastning. Ingen av oss som arbetar i dag har varit med om något liknande tidigare, säger Marina Olsson, personaldirektör i Västra Götalandsregionen.

I april beslutades att vårdpersonal som frivilligt kunde tänka sig att flytta en eller flera semesterveckor utanför sommarperioden skulle erbjudas 10 000 kronor i extra ersättning per vecka.

Iva-avdelning på Sahlgrenska universitetssjukhuset Östra.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL /TT / TT NYHETSBYRÅN

Nu har ett tilläggsbeslut fattats som innebär att det är möjligt för förvaltningscheferna att ge en ännu högre ersättning i kritiska lägen.

Då kan 16 000 kronor extra betalas ut per flyttad semestervecka, vilket även P4 Göteborg rapporterat.

”Ingen generell höjning”

– De är ingen generell höjning, utan det handlar om att särskilt klara av och säkerställa bemanningen inom intensivvården, säger Marina Olsson.

– Vilken personal som är aktuell för den högre ersättningen avgör cheferna på de olika sjukhusen utifrån hur situationen ser ut just där, förklarar hon.

Det kan handla om exempelvis sjuksköterskor, undersköterskor, läkare eller fysioterapeuter.

– Vi har inriktningen att så långt det är möjligt ska medarbetare få sina fyra veckors sammanhängande semester under sommaren, vilket de behöver inte minst efter det här året. Men om det inte går, då har vi det här att erbjuda, säger Marina Olsson.

Anne Karin Höglund, ordförande Vårdförbundet Västra Götaland, är inte imponerad av den extra ersättningen.

– Vi hade föredragit att personalen hade fått sin sommarsemester. Det är absolut prio ett. Det är väldigt tråkigt om regionen inte klarar av det, säger hon och tillägger med kraft:

– Jag tycker inte att någon skulle sälja en vecka överhuvudtaget. Det går inte att betala för hälsan med pengar. Det är ju hälsan som står på spel.

Anne Karin Höglund, ordförande Vårdförbundet Västra Götaland.
Foto: ULRIKA HELGESSON / PRESSBILD

”40 000 kronor extra är billigt”

Anne Karin Höglund tycker att en veckas flyttad semester är värd minst 40 000 kronor.

– Det sa jag redan förra sommaren. När du är i så stort behov av vila på de här utsatta arbetsplatserna, och ska avvara semester med din familj under sommaren, då tycker jag 40 000 är billigt för arbetsgivaren, säger hon.

Hon tycker också att det är problematiskt att cheferna ska behöva avgöra vem eller vilka som ska få en högre ersättning:

– Det är att ge cheferna ett väldigt tungt ansvar. De har det jättetungt som det är redan innan. Jag tycker inte det här är god personalpolitik. Erbjudandet skulle ha varit högre, kommit långt tidigare och varit generell.