Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Extremsporta i den södra skärgården

Foto: Leif Jacobsson

På lördag är det dags för Öloppet - extremsportstävlingen ute i södra skärgården där deltagarna både kommer att springa och simma.

– Det är en riktigt härlig miljö att vistas i, säger Öloppets informationsansvarige Jonas Liljeblad.

På lördag är det för andra gång dags för Öloppet att gå av stapeln. Sedan förra året, som var den första någonsin, så har Öloppet slagit deltagarrekord, och ökat med 100 procent.

– Vi har 500 deltagare i år, som är uppdelade i par. De kommer att simma mellan öarna och springa på öarna, säger Jonas Liljeblad.

Öloppet går av stapeln i Göteborgs södra skärgård, och startar på Brännö och med målgång på Donsö. Deltagarna kommer att springa och simma mellan Köpstadsö, Smögholmen, Asperö, Galterö, St Stårholmen, Krokholmen, Känsö, Vargö, Styrsö, St Rävholmen Sjumansholmen, Kårholmen och Vrångö. Loppet är ungefär fyra mil långt, och det finns även ett kortare lopp, på ungefär två mil.

"Kan bli en publikfest"

Lördagen beräknas bli riktigt varm och solig - härligt, tycker Jonas Liljeblad.

– Det kommer nog bli en riktig publikfest bland åskådarna, tror han.

Som publik kan man följa tävlingen både på land och till havs. Då kommer man att kunna se både motionärer och elitidrottare som Martin Flinta, som har vunnit VM i multisport. Han får även sällskap av bland annat Björn Englund.