Larm om smällar vid skola i Trollhättan

Publicerad

Ett larm om en explosion vid en skola i Trollhättan har gått ut via SOS Alarm.

Skolan ligger inte i men nära stadsdelen Kronogården där det har varit stora oroligheter senaste dyngen.

Polisen bedömde dock inte larmet som allvarligt och åkte inte ut till platsen.

På Räddningstjänsten i Trollhättan uppger man att man inte är på plats.

– Det är polisen som hanterar detta, uppger inre befäl.

De senaste nätterna har det varit kravaller i Kronogården. Det har också hörts många explosioner kvälls och nattetid.

Smällen vid skolan i grannstadsdelen skedde runt klockan 18. SOS larmade klockan 18.15.

Polisen: "Har viktigare saker att åka på"

Oroligheterna i Kronogården inleddes natten till torsdag sedan en väktare attackerats av en grupp. När en annan gruppering skulle försvara väktaren utbröt ett storbråk.

Natten till fredag blev det nya kravaller med ett 100-tal personer inblandade.

– Det som hände vid skolan nu på eftermiddagen bedömer jag inte det minsta allvarligt. Det har hörts några smällare, jag skickade inte ens bil dit. Vi har viktigare saker att åka på, säger  Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER