Polis är på plats vid lägenheten. Foto: HENRIK JANSSONPolis är på plats vid lägenheten. Foto: HENRIK JANSSON
Polis är på plats vid lägenheten. Foto: HENRIK JANSSON
Det är en stor insats som pågår under onsdagskvällen. Foto: HENRIK JANSSONDet är en stor insats som pågår under onsdagskvällen. Foto: HENRIK JANSSON
Det är en stor insats som pågår under onsdagskvällen. Foto: HENRIK JANSSON

Explosivt föremål har kastats in i lägenhet

Publicerad

Ett misstänkt explosivt föremål har kastats mot ett fönster och in i en lägenhet i Biskopsgården, Göteborg.

Lägenheten var tom när det skedde – händelsen utreds som mordförsök.

– Hade någon varit i lägenheten hade man kunnat bli allvarligt skadat eller till och med avlidit, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.

Polisen utesluter inte att händelsen kan ha koppling till den senaste veckans händelser med skottlossning och utplacerade granater.

Händelsen anmäldes till polisen vid 19.53 på onsdagskvällen. När polisen undersöker lägenheten upptäcks någon typ av explosivt föremål.

– Det har uppstått någon typ av skador, men det är oklart i vilken omfattning, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.

"Var lyckligtvis tomt i lägenheten"

Skadorna ska ha uppstått i sovrummet i lägenheten. 

Polisen utesluter inte en koppling till tidigare dåd på Hisingen.Foto: HENRIK JANSSON

Ingen har blivit skadad i samband med händelsen eftersom lägenheten var tom. Det var en inringare som anmälde det hela och han tror att händelsen ska ha skett det senaste dygnet.

 

LÄS OCKSÅ: Larm om skottlossning i Göteborg 

 

– En förundersökningsledare har bestämt att det ska utredas som försök till mord alternativt dråp. Nu var det lyckligtvis tomt i lägenheten, men det vet vi inte om den som kastade visste om, säger Tommy Nyman. 

Avspärrat för teknisk undersökning

Händelsen ska ha inträffat det senaste dygnet.Foto: HENRIK JANSSON

Enligt polisen är det svårt att fastställa när händelsen inträffat, men det har skett någon gång det senaste dygnet. 

– Till en början uppfattades det som ett skotthål eftersom det var hål i rutan. Men sedan kunde vi konstatera att det inte var det, utan att någon kastat in ett föremål genom rutan, säger Tommy Nyman. 

 

LÄS OCKSÅ: Nya dådet: Granat placerades under bil  

 

Lägenhetsinnehavaren är, enligt polisen, bortrest och har inte upptäckt skadan själv.

Lägenheten är i nuläget avspärrad invändigt och utvändigt. En teknisk undersökning kommer att påbörjas under onsdagskvällen, enligt Tommy Nyman.

Våldsamt på Hisingen

Det har varit våldsamt på Hisingen den senaste tiden. Skottlossning, mordbränder och granater som placerats ut och kastats – inom loppet av några dagar.

Polisen trodde först att det rörde sig om skotthål.Foto: HENRIK JANSSON

Och senast under tisdagen gick polischefen Erik Nord ut och sa att han befarade att gängkriget kunde blossa upp på nytt.

Kopplar ni samman denna händelse med tidigare händelser?

–  Det vore onaturligt att inte ha den tanken. Det har varit just explosiva föremål och handgranater tidigare. VI kan inte utesluta att det har någon koppling, säger Stefan Gustafsson, men poängterar att det är för tidigt att säga om så är fallet här.

En hundpatrull är på plats.Foto: HENRIK JANSSON

 

LÄS OCKSÅ: Polischefen Erik Nords oro för nytt gängkrig 

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin
Evelina Nedlund
Evelina Nedlund

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER