Explosionsrisk vid brand - tre hus evakuerade

Publicerad

Tre fastigheter fick evakueras i samband med en brand i en verkstad utanför Vänersborg natten mot tisdagen.

– Det fanns gasflaskor i byggnaden och var risk för explosion, säger Johan Ytterberg, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Räddningstjänsten fick larm om en brand i en verkstad, eller uthus, vid en villa utanför Vänersborg klockan 02.43 natten mot tisdagen.

– Branden var fullt utvecklad när vi kom fram, men det var ingen spridningsrisk till bostadshusen intill. Däremot visade det sig att det fanns gasflaskor i byggnaden så tre intilliggande fastigheter blev evakuerade, säger Johan Ytterberg, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Flaskorna besköts

Han förklarar att det först var problem att hitta någon som kunde beskjuta och oskadliggöra flaskorna. Vid femtiden på morgonen lyckades det.

– Då hade det också brunnit ner så mycket att vi kunde se flaskorna, säger Johan Ytterberg.

Fem personer evakuerade

Det var totalt fem personer som evakuerades och de kunde gå tillbaka till sina villor strax efter klockan 05.  Ingen har skadats i samband med branden.

Vid 06.40 på tisdagsmorgonen brinner det fortfarande i verkstaden.

– Vi försöker släcka med vatten, säger Johan Ytterberg som beräknar att släckningsarbetet kommer att pågå till omkring klockan 9.

Det är oklart vad som orsakat branden. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER