Branden har totalförstört byggnaden. Foto: Läsarbild
Branden har totalförstört byggnaden.  Foto: Läsarbild

Explosionsrisk vid brand i bilverkstad

Publicerad

En våldsam brand har totalförstört bilverkstad i Borås – räddningstjänsten uppmanade allmänheten att hålla sig inne och bostäder inom en radie av 300 meter utrymdes. 

Riksväg 42 stängdes delvis av och räddningstjänsten backade ut ur byggnaden på grund av explosionsrisken.
– Säkerheten för vår egen personal sätter vi först, säger Caroline Olausson, kommunikatör på räddningstjänsten Södra Älvsborg. 

Det var vid klockan halv tio som larmet kom in om en fullt utvecklad brand i en bilverkstad i Borås. Rökutvecklingen på platsen var kraftig. 

Vid klockan 10.35 bekräftade räddningstjänsten att det fanns gasflaskor, vilket innebär en explosionsrisk, i byggnaden och man valde att backa ut ur byggnaden.

 – Säkerheten för vår egen personal sätter vi först. Nu inriktar vi oss på att skydda intilliggande byggnader, säger Caroline Olausson, kommunikatör på räddningstjänsten Södra Älvsborg. 

Allmänheten i området ombeddes att stänga fönster, dörrar och ventilation samt hålla sig inomhus. 

– Det är fullt övertänt. Branden har spridit sig till ett annat mindre hus, säger Mikael Rohmée inre befäl på räddningstjänsten Södra Älvsborg.  

Flera personer i närområdet har fått evakueras.

Väg stängdes av 

Polisen befinner sig på platsen och håller de avspärrningarna som räddningstjänsten har gjort. 

– Det har tagits ett beslut om att bostäder inom en radie av 300 meter ska utrymmas. Det är nog på grund av röken, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.

Riksväg 42 spärrades också av i norrgående riktning i och med branden

– Det är definitivt begränsad framkomlighet i det området och kommer så vara under fredagen, säger Christer Fuxborg. 

Enligt initiala uppgifter ska ingen person ha befunnit sig i byggnaden. Räddningstjänsten har vid lunchtid ingen prognos på när arbetet kommer att vara avslutat. Men sannolikt kommer arbetet fortgå under resterande delan av fredagen. 

– Detta kan med stor sannolikhet löpa över större delen av dagen, säger Caroline Olausson.

En förundersökning om misstänkt mordbrand har inletts av polis kring branden. 

 

Läs GT i vår nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android. 

Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER