Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Explosion vid bankomat – försökte komma åt pengar

Nationella bombskyddet på plats.
Det var vid 02-tiden natten mellan lördagen och söndagen som polisen larmades om en smäll i Råslätts centrum.Foto: Mattias Landström/Nyhetswebben

Råslätts centrum i Jönköping har skakats av en explosion under natten.

Nationella bombskyddet är på plats.

– Det ser ut som att någon har använt sig av en sprängladdning för att komma åt pengar i en bankomat, säger Joel Gerdin vid polisen.

Det var vid 02-tiden natten mellan lördagen och söndagen som polisen larmades om en smäll i Råslätts centrum.

– Vi fick uppgifter om att det skett en explosion i anslutning till en bankomat och det hade det också gjort, säger Joel Gerdin, vakthavande befäl vid polisen i region öst.

Nationella bombskyddet i Jönköping

Polisen ryckte ut till platsen med nationella bombskyddet och med tekniker.

– Nationella bombskyddet ska se om det finns något mer och bilda sig en uppfattning om vad det är som har exploderat, säger Joel Gerdin.

Polisen skriver senare på sin hemsida att bombskyddet har hanterat ytterligare en sprängladdning.

Enligt Gerdin är det flera gärningsmän som har försökt komma åt pengar i bankomaten. De sprängde en plåtdörr bredvid bankomaten men när de inte fick med sig några pengar sprang de från platsen.

Polisen vill ha tips från allmänhet

Utöver att genomföra en brottsplatsundersökning håller polisen förhör med vittnen, knackar dörr i området och tar in eventuella övervakningsfilmer.

Det finns ingen frihetsberövad.

– Vi är naturligtvis intresserade av alla iakttagelser i anslutning till händelsen men också efteråt, säger Joel Gerdin vid polisen.