En bil stod parkerad i centrala Alingsås – då exploderade det under den. Enligt polisen flög delar av bilen i väg 25 meter. Foto: Stefan Samuelsson/Alingsås Tidning
En bil stod parkerad i centrala Alingsås – då exploderade det under den. Enligt polisen flög delar av bilen i väg 25 meter. Foto: Stefan Samuelsson/Alingsås Tidning

Explosion under bil i centrala Alingsås

Publicerad

En bil stod parkerad i centrala Alingsås – då exploderade det under den.

Enligt polisen flög delar av bilen i väg 25 meter.

– Bombteknikerna ska titta på bilder vi skickat och sedan avgöra om de ska komma dit, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Vid femtiden på morgonen fick polisen in larm om en explosion i centrala Alingsås.

Det har exploderat under en parkerad bil. Polisen vet ännu inte vad det är som exploderat eller vad som föranlett explosionen.

– Vi har spärrat av platsen i väntan på den tekniska undersökningen, säger Thomas Fuxborg.

Bombgruppen inkopplad

Ett vittne, som bor i närheten av Vintervägen, där bilen exploderade, berättar:

– Jag bor på Drottninggatan, en bit därifrån, men det bonkade till bra hemma i fönsterrutan. Sedan såg jag att det flammade till nere vid korvkiosken. Jag tänkte: Nu är det allvarliga grejer. Så kom polisen dit och de spärrade av och jag blev bortschasad. Det såg ut som en rödaktig bil, en Volvo V70 eller 740.

Brann bilen när du kom ut?

– Nej, det hade slocknat när jag kom till platsen.

Bombgruppen är nu inkopplad i ärendet.

– Vi har tagit bilder som vi har skickat till dem. De ska titta på bilderna och sedan avgöra om de ska komma dit eller inte, säger Thomas Fuxborg.

Folk vaknade av smällen

Bilen ska ha varit täckt av frost och polisen tror att den stått på parkeringen ett tag.

Explosionen var högljudd och flera människor vaknade av smällen.

– Vi vet inte om det är en handgranat eller vad det är. Plastdetaljer på bilen har flugit i väg 20-25 meter, säger Thomas Fuxborg.

Ingen person har kommit till skada.

På eftermiddagen hade man identifierat bilägaren som upprättade en anmälan om olaga hot. Ägaren uppger att bilen stått parkerad på samma plats i flera månader och att den inte är körbar, han säger också att det inte finns någon hotbild riktad mot honom.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER