Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Exklusiva lägenheten: Bo i torn i Linnéstaden

Lägenheten i det högra tornet är nu till salu.
Foto: Fredrik J Karlsson / SE360
”Man får tänka till lite kring möbleringen. I såna här lägenheter handlar det mycket om att platsbygga, det är svårt att sätta in helhetslösningar från Ikea”, säger mäklaren. Styling: Linnéa H Manaberi / Cream & Navy.
Foto: Fredrik J Karlsson / SE360
Utsikten från balkongen på högsta våningen.
Foto: Fredrik J Karlsson / SE360

En unik, nybyggd vindslägenhet med eget tornrum.

Ja, lägenheten som nu ligger ute till försäljning i Linnéstaden i Göteborg är minst sagt iögonfallande.

– Man får tänka till lite kring möbleringen, säger mäklare Sara Wibréus, om dess många vinklar och vrår.

Med sin nyckelhålformade entré och sina två torn har huset på Sveagatan 2 blivit lite av ett landmärke i Linnéstaden.

Och det är just ett av de tornen som nu söker ny ägare. 

Där inne gömmer sig en 33 kvadratmeter stor lägenhet, sprillans ny från i våras då bostadsrättsföreningen bestämde sig för att göra om vindsvåningen till 12 lägenheter. Ett smart drag enligt Sara Wibréus, mäklare på byrån Alvhem, som tycker att det är något fler föreningar borde ta efter.

– Vissa människor är lite negativt inställda till att man bebygger och exploaterar vindar, att det görs moderna lägenheter i gamla sekelskiftesfastigheter, men det gör ju så att vi får möjlighet att förtäta innerstan och också att det förbättrar ekonomierna i bostadsrättsföreningarna, säger hon.

Längs ena väggen löper en unik ekpanel. Styling: Linnéa H Manaberi / Cream & Navy.
Foto: Fredrik J Karlsson / SE360
I lägenheten finns exklusiva material – här till köksbänken portugisisk kalksten. Styling: Linnéa H Manaberi / Cream & Navy.
Foto: Fredrik J Karlsson / SE360

”Modern men inte avskalat tråkig”

Toppmodern kan man i alla fall kalla den tornlägenhet som nu är till salu. Samtidigt bjuder den på en hel del överraskningar, med många märliga vinklar och platsbyggda lösningar.

– Alla vindslägenheter är ju unika så klart, i och med att de utgår i från andra ramar än vad en vanlig lägenhet gör, här har man ju fått anpassa sig efter murstocken som är rejäl och ligger ganska centralt i lägenheten, det formar ju hur man fått lösa utformningen på av kök och de olika funktionerna, säger Sara Wibréus. 

Köket är mycket riktigt platsbyggt, med portugisisk kalksten till arbetsytor och köksö, och precis intill vätter en balkongdörr i glas ut mot utsikten över Oscar Fredriks kyrktorn, Skansberget och hamnens kranar. Längs hallens ena vägg löper en unik ekpanel.

– Hela lägenheten känns modern men inte avskalat tråkig, den känns mer exklusiv, säger Sara Wibréus.

Men det blir många kronor per kvadratmeter för den lilla – om än exklusiva – vindstvåan: Utgångspriset ligger på 3 750 000 kronor.