Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eva-Sofias otäcka syn – på Ikea: "Fick panik"

"Jag fick ju sådan panik för jag gick ju där i lugn och ro och hade inte alls lagt märke till dem", berättar Eva-Sofia Gustavsson.
Foto: Privat
Eva-Sofia Gustavsson möttes av en ovanlig syn på Ikea i Kållered.
Foto: Privat
Eva-Sofia Gustavssons dotter Leia, 5, upptäckte bina utanför Ikea.
Foto: Privat

Eva-Sofia Gustavsson, 40, fick en smärre chock när hon besökte Ikea i Kållered. 

Ett gäng bin hade nämligen byggt bo – mitt på parkeringen.

– Min dotter pekade och sa "titta mamma" och jag höll ju på att dö när jag såg svärmen för jag är livrädd för kryp, säger Eva-Sofia.

På måndagseftermiddagen gjorde Eva-Sofia Gustavsson från Frillesås i Kungsbacka ett besök till Ikea i Kållered med femåriga dottern Leia. 

De hade parkerat och var på väg in i varuhuset när Leia fick syn på en svärm med bin som hade samlats på en stor skylt på parkeringen.

– Jag fick ju sådan panik för jag gick ju där i lugn och ro och hade inte alls lagt märke till dem, eftersom de satt rätt högt upp på toppen av skylten. Jag är ju jätterädd för kryp så om jag ser en geting i trädgården när jag är hemma så springer jag in.

Ett gäng bin hade intagit en skylt på parkeringen utanför Ikea.
Foto: Privat

"Sprang direkt"

Hon tog snabbt till flykten och skyndade sig bort från svärmen, men hejdade sig eftersom hon kände tvungen att dokumentera den ovanliga synen.

– Jag sprang därifrån direkt, men sen tänkte jag 'nej jag måste ta en bild på det här'. Så jag gick dit igen och tänkte 'hoppas jag inte blir stucken', säger Eva-Sofia Gustavsson. 

Hon backade tillbaka, knäppte två bilder, och skyndade sig sedan vidare in i varuhuset.

– Jag sa till dem på Ikea, eftersom jag tänkte att det kan finnas bi- och getingallergiker, och de verkade ta det med ro. Senare fick jag höra att Anticimex skulle komma dit och titta på det.

Skrattar åt fyndet

Trots den stora rädslan för kryp och insekter skrattar Eva-Sofia Gustavsson åt händelsen i efterhand. 

– Min femåriga dotter var ju helt oberörd och tyckte det var roligt och själv blev jag livrädd. Jag fick också höra av en kompis att om ett bo blir fullt så sticker en grupp bin i väg och hittar ett nytt  ställe. Det var ju lite roligt att bina sökte ett nytt hem och parkerade sig på Ikea, säger hon.

I efterhand fick Eva-Sofia höra att bisvärmen ska flyttas.

– Den kommer att hämtas, sedan vet jag inte om den är fortfarande är kvar nu eller om de redan har gjort det.