"Jag fick ju sådan panik för jag gick ju där i lugn och ro och hade inte alls lagt märke till dem", berättar Eva-Sofia Gustavsson. Foto: Privat"Jag fick ju sådan panik för jag gick ju där i lugn och ro och hade inte alls lagt märke till dem", berättar Eva-Sofia Gustavsson. Foto: Privat
"Jag fick ju sådan panik för jag gick ju där i lugn och ro och hade inte alls lagt märke till dem", berättar Eva-Sofia Gustavsson. Foto: Privat
Eva-Sofia Gustavsson möttes av en ovanlig syn på Ikea i Kållered. Foto: PrivatEva-Sofia Gustavsson möttes av en ovanlig syn på Ikea i Kållered. Foto: Privat
Eva-Sofia Gustavsson möttes av en ovanlig syn på Ikea i Kållered.  Foto: Privat
Eva-Sofia Gustavssons dotter Leia, 5, upptäckte bina utanför Ikea. Foto: PrivatEva-Sofia Gustavssons dotter Leia, 5, upptäckte bina utanför Ikea. Foto: Privat
Eva-Sofia Gustavssons dotter Leia, 5, upptäckte bina utanför Ikea. Foto: Privat

Eva-Sofias otäcka syn – på Ikea: "Fick panik"

Publicerad

Eva-Sofia Gustavsson, 40, fick en smärre chock när hon besökte Ikea i Kållered. 

Ett gäng bin hade nämligen byggt bo – mitt på parkeringen.

– Min dotter pekade och sa "titta mamma" och jag höll ju på att dö när jag såg svärmen för jag är livrädd för kryp, säger Eva-Sofia.

På måndagseftermiddagen gjorde Eva-Sofia Gustavsson från Frillesås i Kungsbacka ett besök till Ikea i Kållered med femåriga dottern Leia. 

De hade parkerat och var på väg in i varuhuset när Leia fick syn på en svärm med bin som hade samlats på en stor skylt på parkeringen.

– Jag fick ju sådan panik för jag gick ju där i lugn och ro och hade inte alls lagt märke till dem, eftersom de satt rätt högt upp på toppen av skylten. Jag är ju jätterädd för kryp så om jag ser en geting i trädgården när jag är hemma så springer jag in.

Ett gäng bin hade intagit en skylt på parkeringen utanför Ikea. Foto: Privat

"Sprang direkt"

Hon tog snabbt till flykten och skyndade sig bort från svärmen, men hejdade sig eftersom hon kände tvungen att dokumentera den ovanliga synen.

– Jag sprang därifrån direkt, men sen tänkte jag 'nej jag måste ta en bild på det här'. Så jag gick dit igen och tänkte 'hoppas jag inte blir stucken', säger Eva-Sofia Gustavsson. 

Hon backade tillbaka, knäppte två bilder, och skyndade sig sedan vidare in i varuhuset.

– Jag sa till dem på Ikea, eftersom jag tänkte att det kan finnas bi- och getingallergiker, och de verkade ta det med ro. Senare fick jag höra att Anticimex skulle komma dit och titta på det.

Skrattar åt fyndet

Trots den stora rädslan för kryp och insekter skrattar Eva-Sofia Gustavsson åt händelsen i efterhand. 

– Min femåriga dotter var ju helt oberörd och tyckte det var roligt och själv blev jag livrädd. Jag fick också höra av en kompis att om ett bo blir fullt så sticker en grupp bin i väg och hittar ett nytt  ställe. Det var ju lite roligt att bina sökte ett nytt hem och parkerade sig på Ikea, säger hon.

I efterhand fick Eva-Sofia höra att bisvärmen ska flyttas.

– Den kommer att hämtas, sedan vet jag inte om den är fortfarande är kvar nu eller om de redan har gjort det.

Relaterade ämnen
Evelina Nedlund
Evelina Nedlund

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER