Eva Hagelin strax efter storvinsten. Foto: Eva Edsjö / Postkodlotteriet
Eva Hagelin strax efter storvinsten.  Foto: Eva Edsjö / Postkodlotteriet

Eva, 41, kammade hem storvinsten: ”Magiskt”

Publicerad

Under helgen har 14 personer blivit miljonärer i Vänersborgs kommun.

En av dem som vann stort på Postkodlotteriets grannyra är Eva Hagelin, 41.

– Det är magiskt, grymt häftigt. Det är sjukt mycket pengar, så det är lite svårt att förstå, säger hon. 

I den senaste Grannyran fick 32 personer sammanlagt dela på 80 miljoner kronor varav 14 personer numera kan titulera sig själva miljonärer. 

Vinsterna som delades ut låg på mellan nästan en halvmiljon – till hela 15 miljoner. 

En av dem som kammade hem en storvinst är Eva Hagelin, 41. Hon hade inte bott speciellt länge i det aktuella området innan postnumret blev utvalt.

–  Det är magiskt, fantastiskt, det är grymt häftigt, säger hon och skrattar. 

Överraskades tidigare

Hon överraskades redan i måndags av sin mamma och syster som hade hjälpt Postkodlotteriet att ta med sig Eva till en restaurang.

– Jag har ju hunnit smälta det lite eftersom jag fick veta att jag vunnit redan i måndags. Innan det visste jag ingenting, det var häftigt, säger hon. 

Under söndagen var hon en av de lyckliga vinnarna som fick dela på ytterligare pengar som presenterades vid en prisutdelning.

Hon beskriver inte bara den stora glädjen utan också en lättnad då hon just nu befinner sig mellan två anställningar.

– Det släpper verkligen en sten från bröstet. Detta var det bästa som hade kunnat hända. 

Ska resa och köpa bil

Eva kommer nu att använda pengarna till en resa, som troligtvis kommer gå till Maldiverna samt köpa en bil och ett hus.

– Nu ska jag bara ha det bra, säger hon. 

Det var inte bara Eva som vann utan också ett gäng av hennes grannar.

–  Vi har bra sammanhållning mellan oss, det är ju kul när vi är flera som vinner. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER