Ett tiotal bilar sattes i brand

Publicerad

Drygt ett tiotal bilar har satts i brand i Västsverige under natten.

– I Tynnered blev fyra bilar helt och två brandskadades, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Även i Skövde och Trollhättan har bilar brunnit.

Strax före midnatt kom de första larmen om bilbränderna. En bil stod i brand på Smaragdgatan i Tynnered i Göteborg. Bara några minuter senare kom ytterligare ett larm om bilbränder på Briljantgatan. Där brann det i tre bilar.

- Totalt blev fyra bilar helt utbrunna i Tynnered och två fick brandskador, berättar Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Polisen misstänker att det är samma gärningsmän vid båda bränderna.

Vittnen såg gärningsmän

– Det finns vittnesuppgifter både från Briljantgatan och Smaragdgatan där personer setts röra sig i området strax innan bränderna uppstod, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman.

Strax efter klockan 01 natten mot tisdagen kom larm i Skövde om att det brann det i flera bilar på Ekängsvägen. 

– Där blev en bil helt utbränd och två brandskadade, säger Christer Fuxborg.

Vid halv fem-tiden på tisdagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst till Lantmannavägen i Trollhättan där bilar stod i brand. Det konstaterades att två bilar fått brandskador.

"Tendens att brinna vid skolstart"

Ingen person har ännu gripits för någon av bränderna.

– Det har en tendens att brinna i bilar och även skolbyggnader så här strax före skolstart. Det vet vi med anledning av tidigare års erfarenheter. Det handlar väl om en frustration över att komma tillbaka till skolvärlden, att de ska börja skolan igen. Jag är helt övertygad om att det är så, säger Christer Fuxborg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER