Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ett tiotal bilar sattes i brand

Drygt ett tiotal bilar har satts i brand i Västsverige under natten.

– I Tynnered blev fyra bilar helt och två brandskadades, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Även i Skövde och Trollhättan har bilar brunnit.

Strax före midnatt kom de första larmen om bilbränderna. En bil stod i brand på Smaragdgatan i Tynnered i Göteborg. Bara några minuter senare kom ytterligare ett larm om bilbränder på Briljantgatan. Där brann det i tre bilar.

- Totalt blev fyra bilar helt utbrunna i Tynnered och två fick brandskador, berättar Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Polisen misstänker att det är samma gärningsmän vid båda bränderna.

Vittnen såg gärningsmän

– Det finns vittnesuppgifter både från Briljantgatan och Smaragdgatan där personer setts röra sig i området strax innan bränderna uppstod, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman.

Strax efter klockan 01 natten mot tisdagen kom larm i Skövde om att det brann det i flera bilar på Ekängsvägen. 

– Där blev en bil helt utbränd och två brandskadade, säger Christer Fuxborg.

Vid halv fem-tiden på tisdagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst till Lantmannavägen i Trollhättan där bilar stod i brand. Det konstaterades att två bilar fått brandskador.

"Tendens att brinna vid skolstart"

Ingen person har ännu gripits för någon av bränderna.

– Det har en tendens att brinna i bilar och även skolbyggnader så här strax före skolstart. Det vet vi med anledning av tidigare års erfarenheter. Det handlar väl om en frustration över att komma tillbaka till skolvärlden, att de ska börja skolan igen. Jag är helt övertygad om att det är så, säger Christer Fuxborg.