Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ett par misshandlades blodigt – med en krycka

Ett par blev slaget blodigt med egna kryckan av en yngre man. Foto: DRAGAN MITROVIC / GT/EXPRESSEN

I somras misshandlade en 20-årig man ett par i Ale kommun.

Mannen och kvinnan fick motta flera slag med en krycka – och kvinnan slogs dessutom blodigt.

Nu döms mannen till fängelse för grov misshandel och misshandel, skriver Göteborgs-Posten.

Paret hade precis varit i mataffären och handlat och var på väg hem. På vägen stötte de på ett gäng som de visste om sen innan.

Det uppstod tjafs mellan paret och en kille i det gänget. Det slutade med att mannen knuffades ner från sin permobil. Den 20-åriga mannen fick då tag i kvinnans krycka och började utdela slag mot mannen när han låg ner på asfalten.

Mannens hustru försökte ingripa men i stället blev hon föremål för mannens slag. I förhör har hennes man uppgett att hustrun blivit slagen 15 gånger med kryckan. Kvinnan tappade medvetandet och har efteråt sagt att hon trodde att hon skulle dö.

– NN slår henne med kryckan, säkert 15 slag. Kryckan var helt skev, sa hennes man i förhör.

Straffet sänktes

Kvinnan fick åka till sjukhus och hade brott på näsbenet och krossår på pannan. Hon fick 14 stygn. Mannen fick kraftiga smärtor efter misshandeln.

Paret kände igen den yngre mannen och kunde båda namnge honom till polisen och även peka ut honom i en fotokonfrontation. Mannen nekade till brotten och har skyllt det hela på en vän.

Men i tingsrätten dömdes han till fängelse i ett år och nio månader för grov misshandel och misshandel. Bedömningen gjordes att gärningarna motsvarar ett fängelsestraff på två år och sex månader, men på grund av åldern sänkte man straffet.