Estrella satsar på ostbågar igen. Den här gången med smak av prästost och cheddarost. Ennis Jahic, produktchef på Estrella: "Det blir tufft. Men vår målsättning är att bli nummer ett på snacks totalt, och det blir vi inte utan att ge oss in i ostsegmentet." Foto: Suvad Mrkonjic
Estrella satsar på ostbågar igen. Den här gången med smak av prästost och cheddarost. Ennis Jahic, produktchef på Estrella: "Det blir tufft. Men vår målsättning är att bli nummer ett på snacks totalt, och det blir vi inte utan att ge oss in i ostsegmentet." Foto: Suvad Mrkonjic

Estrella utmanar OLW - kan bli ostbågskrig

Publicerad

Estrella tar upp kampen med OLW som är störst i Sverige på snacks.

Efter flera års frånvaro på ostbågsmarknaden lanserar Göteborgsföretaget nu ostbågar med smak av cheddar och prästost.

Ostbågskriget kan börja.

– Genom att använda smakrik ost behöver vi inte tillsätta några smakämnen, säger Anders Andersson, utvecklingsdirektör på Estrella i ett pressmeddelande enligt nwt.se.

OLW har dominerat ostbågsmarknaden sedan konkurrenten Estrella lade ner sin produktion 2008.

Nu tar dock Estrella, med bas i Angered utanför Göteborg, upp kampen om ostbågsfantasterna.

De lanserar två ostbågssorter med smak av cheddar och prästost.

– Genom att använda smakrik ost behöver vi inte tillsätta några smakämnen, smakförstärkare eller jästextrakt. Inga konstigheter, bara äkta vara, säger Anders Andersson, utvecklingsdirektör på Estrella enligt nwt.se.

"Äkta ost"

De ska marknadsföras med ord som "smakrik" och "äkta ost" och företaget inte vill göra om samma misstag som senast de sålde ostbågar.

– Då sålde vi inte tillräckligt. Om vi ska vara självkritiska hade vi inget koncept riktigt för ostbågarna, men det har vi nu, säger Ennis Jahic, produktchef på Estrella.

OLW gick om Estrella som marknadsledande under 90-talet och Jahic vet att det blir svårt att slå sig in på ostbågsmarknaden.

– Det blir tufft. Men vår målsättning är att bli nummer ett på snacks totalt, och det blir vi inte utan att ge oss in i ostsegmentet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER