Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kommunen vill ha svar – efter Estelles konsertbesök

Allt om jobben, vardagen och Djuren.
Estelle på Ullevi.
Foto: JONAS LINDSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
Metallica spelade på Ullevi på tisdagskvällen.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det finns inga undantagsregler för loger eller andra utrymmen på Ullevi där prinsessan Estelle, 7, vistades under Metallica-konserten. 

Nu kräver Göteborgs miljöförvaltning information från Got Event efter konsertbesöket.

– Vi kommer att kräva att de återkommer till oss och utifrån de uppgifterna så gör vi bedömningen om det är okej eller inte, säger Yusra Moshtat, miljöinspektör på Göteborgs stad, till Aftonbladet.

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle, 7, var på plats på Ullevi när Metallica spelade under tisdagskvällen.

Men det finns inga specialtillstånd får Ullevis loger som gör det tillåtet för barn under 13 år att vistas på konserter, skriver Aftonbladet.

Det kommunala bolaget Got Event som driver Ullevi ska nu lämna information om prinsessans konsertbesök och utrymmet där Estelle vistats, skriver tidningen.

– Vi kan inte i dag säga om ljudet varit för högt eller tillräckligt lågt. Vi har begärt in information från Got Event om vilka aktuella utrymmen som använts så att vi kan bedöma ljudet där. Vi kommer att kräva att de återkommer till oss och utifrån de uppgifterna så gör vi bedömningen om det är okej eller inte, säger Yusra Moshtat, miljöinspektör på Göteborgs stad, till Aftonbladet.

Yusra Moshtat poängterar för GT att man inte har startat någon utredning, utan att det handlar om en dialog med Got Event där man ställt ett antal frågor om konserten, gällande ljudnivåer och logen, med utgång i Estelles besök.

– Vi vill ha all fakta i våra händer, säger hon.

Got Event: Inga kommentarer

Arrangören Live Nations menar att åldersgränsen på 13 år gäller för att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd och för att skydda hörseln hos barn. Enligt Live Nations så är utrymmet en ”kontrollerad miljö där ljudnivån understiger rekommendationen”.

Got Event svarar på uppgifterna:

– Det enda jag kan säga är att vi har fått frågorna från Miljöförvaltningen, det kan jag bekräfta. I övrigt har vi inga kommentarer. Live Nation kommenterar det som har med prinsessans närvaro att göra och jag får hänvisa till dem, säger Anders Albertsson, evenemangschef på Got Event.

GT söker Live Nation för en kommentar.

Fotnot: I en tidigare version använde vi ordet ”utreder”. Någon utredning har inte inletts. Däremot har Miljöförvaltningen inlett en dialog med Got Event gällande omständigheterna kring konserten.