Dario Espiga (S). Foto: Leif GustafssonDario Espiga (S). Foto: Leif Gustafsson
Dario Espiga (S). Foto: Leif Gustafsson
S-ledaren i Göteborg, Ann-Sofie Hermansson. Foto: Anders YlanderS-ledaren i Göteborg, Ann-Sofie Hermansson. Foto: Anders Ylander
S-ledaren i Göteborg, Ann-Sofie Hermansson. Foto: Anders Ylander

Espiga (S) lämnar kommunstyrelsen

Publicerad

Ann-Sofie Hermansson (S) tar över rodret i Göteborg – då lämnar en partikollega kommunstyrelsen.

Dario Espiga meddelar att han kliver av i slutet av mars.

– Jag känner att det passar bra nu när Anneli (Hulthén) lämnar, säger han.

Dario Espiga, 64, är en välkänd Göteborgspolitiker. I nio år har han suttit i kommunstyrelsen, där han haft fokus på sociala frågor.

Snart är den tiden över.

På måndagen förkunnar han att han lämnar kommunstyrelsen.

– Jag har suttit i nio år och känner att det passar bra nu när Anneli (Hultén) lämnar, säger Dario Espiga.

Är det ditt eget beslut, eller har Ann-Sofie Hermansson varit med och påverkat?

– Det är mitt eget beslut. Det har varit en bra tid men nu känns det bra att sluta. I kommunstyrelsen ska man alltid vara på topp och då måste man ha kraften.

"Överlåta till Dario"

Ann-Sofie Hermansson, som nyligen valdes till ny ledare för Socialdemokraterna i Göteborg, avböjer att kommentera avhoppet.

– Jag vill överlåta det till Dario, säger hon.

Kommer det bli stora förändringar när du ska formera ditt lag här framigenom?

– Det vill jag återkomma till. Det är mycket som är nytt och omtumlande. Det är fantastiskt roligt, men man inser också att det inte kommer bli en walk-in-the-park. Jag kommer sätta mig in i det, så i sådana frågor ber jag att få återkomma.

Dario Espiga säger att han ännu inte bestämt sig om han ska fortsätta i kommunfullmäktige eller lämna också den. Han ska ta ett tag på sig att fundera.

– Jag funderar på det, säger han.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER