GULDSTÖLDER. En 29-årig man åtalas för en rad guldstölder i Västsverige - efter fyra år. OBS! Smyckena på bilden har ingenting med det stulna guldet att göra. Foto: Mats Endermark
GULDSTÖLDER. En 29-årig man åtalas för en rad guldstölder i Västsverige - efter fyra år. OBS! Smyckena på bilden har ingenting med det stulna guldet att göra. Foto: Mats Endermark

Erkänner guldstölder – åtalas efter fyra år

Publicerad

En 29-årig man åtalas nu för en rad grova stölder runtom i Västsverige.

Mannen har erkänt - efter fyra år.

Den 29-årige mannen, som i nuläget är skriven på en adress i Norge, åtalas vid Varbergs tingsrätt för en serie grova stölder i Västsverige.

Samtliga stölder - sammanlagt nio stycken - skedde 2009, men det är alltså först nu han åtalas.

Mannen har vid stölderna tagit sig in i bostäder och tagit guldsmycken. Vid stölderna har mannen kommit över guldsmycken för över 200 000 kronor.

Erkänner brotten

Inbrotten och stölderna har skett i Hovås, Alingsås, Stenkullen, Stenungsund, Mölnlycke, Kungsbacka.

Enligt stämningsansökan erkänner mannen brotten.

Sveriges Radio P4 Halland rapporterar att det var med hjälp av fingeravtryck på några av brottsplatserna som man kunde koppla 29-åringen till inbrotten. Enligt Sveriges Radio uppger mannen att han på grund av spelmissbruk hade skulder till den undre världen och att han genomförde stölderna eftersom han var desperat.

Adrianna Pavlica
Adrianna Pavlica

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER