Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Erkände smygfilmning av solariets kunder

I november upptäckte Jönköpingskvinnan att någon monterat en webbkamera i ett solarium.
I november upptäckte Jönköpingskvinnan att någon monterat en webbkamera i ett solarium. Nu har en man i 60-årsåldern erkänt att han låg bakom smygfilmningen.

FAKTA

Hej! Du har kommit till en av de tio nya lokala sajterna på expressen.
se.
Här rapporterar vi om senaste nytt i staden och blandar det med spännande bloggar, lokal radio och en rad spännande mobila tjänster.
Här till vänster kan du välja den stad som bäst passar dig.
Har du ris eller ros? Är det något som saknas eller kunde göras bättre? Mejla oss på lokalt@expressen.
se

Det var när en 20-årig kvinna skulle sola på solariet Meddo på Östra Storgatan i Jönköping som hon gjorde upptäckten. En webbkamera satt monterad ovanför solariesängen. Den var monterad så att den skulle filma mellan benen på den som solade. - Kvinnan ringde då polisen som kom till solariet och plockade ner kameran. Det rör sig förmodligen om en trådlös webbkamera som direkt kan skicka bilder och film vidare till en dator via antenn, sade Stefan Karlsson vid Jönköpingspolisen till expressen.se i november.

Erkänt montering

Polisen har nu gripit en man i 60-årsåldern misstänkt för sexuellt ofredande. I förhör har mannen erkänt att han monterat kameran. -~Vi har gjort husrannsakan hemma hos och tagit en dator i beslag, säger Krister Ekdahl vid Jönköpingspolisen. Genom flera vittnesmål och bilder från solariets övervakningskamera kunde man identifiera 60-åringen. Troligtvis har de smygfilmade bilderna inte spridits vidare. - Han har sagt att bilderna endast var för att tillfredställa honom själv, säger Krister Ekdahl. Efter förhören har mannen släppts.

Kan ha försökt med fler solarier

När kameran hittades var det oklart hur länge den suttit i solariet. Enligt polisen har man bara kunnat bevisa att mannen monterat kameran på solariet Meddo på Östra Storgatan. Men samme man kan ha rört sig på andra solarier i sina försök att montera kameran. Det tror de ansvariga för solariekedjan. - Vi har fått uppgift om att han varit på flera ställen. Andra har känt igen honom från bilderna, säger Annelie Hjelte, marknadsansvarig för Meddokedjan. Företaget ser allvarligt på händelsen och har ökat kontrollerna av solariebåsen för att undvika en upprepning.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!