Erik tog bild som ska pryda Times Square

Vinnarbilden. En grupp norska sommarbondgårdar med höga berg i bakgrunden.
Foto: Erik Per.W Hermansson

TJÖRN. För ett år sedan köpte han en systemkamera och bara ett halvår senare vann han bland 6 000 konkurrenter en fototävling.

Nu hamnar Tjörnkillen Erik Hermanssons bild på Times Square.

– Det är ju så inne med att göra olika selfies och det blir väl en selfie som heter duga att stå med sin egen bild på Times Square, säger den 29-årige busschauffören från Kållekärr.

Fototävlingen utlystes av Norges turistråd som en del av marknadsföringen för att locka turister till landet.

- Till att börja med var det över 6 000 bilder som skickades in och tio stycken av dessa valdes därefter ut av en jury. Sedan korades de fyra bästa via en nätomröstning på Norska Dagbladets hemsida.

Och en av de fyra blev en svensk - Erik Hermansson från Tjörn, vars bild föreställer sommarbondgårdar med höga berg i bakgrunden.

I april kommer hans foto att visas på mytomspunna Times Square i New York.

– Jag ska åka till New York vill ju inte missa att se min egen bild där och förstås föreviga tillfället med en selfie, säger den glade vinnaren.


Erik Hermansson vann en fototävling - nu hamnar hans bild på Times Square i New York.
Foto: Foto: Privat

Jobbar som busschaufför

Erik Hermansson jobbar som busschaufför och intresset för att plåta har tidigare varit mera som alla andras med en kompaktkamera.

– Men för ett år sedan köpte jag en systemkamera, och inte ens ett halvår senare vann jag detta. Det får man säga är en bra start på min fotokarriär, säger Erik Hermansson.

Han tycker det är fruktansvärt roligt att fotografera landskap och det verkar han ju ha begåvning för.

– Men nu har jag börjat inrikta mig mer på porträtt och jag ska nu fota ett bröllop, säger Tjörnkillen, som nu kanske kan börja tjäna lite pengar på sin hobby.