Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Erik satsade på Trump – vann 2,5 miljoner

Erik Andersson, 56, lyckades kamma hem hela 2,5 miljoner. Foto: Privat
– Jag skrev ganska tidigt att jag skulle donera pengarna om jag vann, säger Erik Andersson. Foto: Privat

Oddsen var 18 mot en.

Men Erik Andersson, 56, lyckades ändå kamma hem hela 2,5 miljoner – när han satsade på att Donald Trump skulle vinna presidentvalet.

– Jag skrev ganska tidigt att jag skulle donera pengarna om jag vann, säger han. 

Erik Andersson från Torslanda har följt valet i USA intensivt. I höstas slogs han av en idé. Varför inte göra valet lite mer intressant på ett personligt plan?

Betsajter stirrade på honom genom datorskärmen. Sparpengar stirrade på honom genom bankkontot. Till slut bestämde sig Erik för att satsa pengar på att Donald Trump skulle bli USA:s president – ett spel vars odds var 18 mot en.

Han satsade 50 000 kronor på sajterna Matchbook och bet365, och höll tummarna.

– Jag tyckte det var väldigt höga odds. Då handlade det om att jag skulle vinna ungefär en miljon om det gick bra, säger han.

"Visst hade jag tur"

Oddsen gick upp och ner – liksom Eriks insats på tre olika betsajter. Vid några tillfällen ökade han sin insats, och vid andra backade han. Till slut handlade det om en potentiell vinst på 2,5 miljoner kronor.

 

LÄS MER: Kronérs utspel mot Trump: "Tomt på månen"

 

I ett tidigt skede, när vinsten kunde bli en miljon kronor, bestämde han sig för att donera pengarna om han skulle vinna. Vinsten lovade han skulle gå till ideella eller välgörenhetsorganisationer.

Och till slut vann han – mot oddsen.

– Visst hade jag tur. Jag hade 50 procents chans att förlora, men man gör ett statistiskt resonemang. Man kan inte säga att man vet; ingen vet, säger Erik.

Slutsumman, efter att ha höjt sin insats, landade på 2,5 miljoner kronor.

– Min familj är väldigt glada att det är över nu. Det är så att man nördar ner sig i en grej och blir en "pain in the ass" för sina familjemedlemmar, säger han och skrattar.

Vinsten på en av betsajterna där Erik satsade. Foto: Skärmdump

Sönerna vann också

Vinsten från den ursprungliga insatsen – ungefär 900 000 kronor – kommer Erik Andersson fortfarande skänka bort. Men de övriga 1,6 innebär att han nu tackas av på sitt jobb.

– Jag har faktiskt min sista dag på jobbet här nu. Så jag kan ha en period nu där jag ska tänka ut vad jag ska göra härnäst, säger han.

– Jag ska åka iväg och köpa tårtor här till hundra personer som ska tacka av mig. Jag får väl sitta och nörda framför datorn. Jag har andra kul projekt att ta itu med. 

 

LÄS MER: Efter valet: Lewinsky talade i Göteborg

 

Men han var inte den enda i familjen som vann. Eriks två söner satsade också pengar – och vann också stora summor pengar.

– Min ena son vann 100 000 kronor och kunde köpa en ny bil.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!