Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ephrem Yohannes lugna fasad sprack

I går avslutades rättegången i Göteborg mot Ephrem Yohannes - här i bojor då han nyligen vallades på mordplatsen - för mordet på Elin Krantz. Under åklagarens slutplädering fick han plötsligt ett utbrott.
Foto: Anders Wejrot

GÖTEBORG. Ephrem Yohannes har varit lugn och samlad under förhandlingarna i rätten. 

Men i går under slutpläderingen fick han ett plötsligt utbrott under åklagarens plädering. 

- Han tycker att åklagaren förvrider det han säger, säger hans advokat Claes Östlund. 

När åklagare Stina Lundquist gick igenom berättelsen från mordkvällen brusade den hittills så lugne Ephrem Yohannes upp. 23-åringen, som tidigare har näst intill tigit sig igenom rättegångarna vände sig först till åklagaren:

 - Du vrider och vänder på allt jag säger, sa Yohannes till Stina Lundquist.

 Den morddömde 23-åringen fortsatte med sitt utfall och anklagade åklagaren för att ljuga, tills han fick en tillsägelse av domaren. Om han inte var tyst skulle han bli tvungen att lämna rättssalen.

 Advokat Claes Östlund säger att det Ephrem Yohannes ville få sagt med utfallet mot åklagaren var att han är arg.

 - Det är ganska naturligt att vara det om man har hans inställning. Han menar att åklagaren vänder och vrider på allt han säger, förklarar advokat Claes Östlund.

Familjen på plats

 Elin Krantz familj infann sig i för att lyssna på slutpläderingen i hovrätten. Hennes far Ove Krantz tog Yohannes verbala attack mot åklagaren med ro.

 - Alla som har någon form av psykiatrisk utbildning kan ju se att han har en sådan personlighet man kan sätta diagnos på. Han använder den här delen av sin personlighet för att föra fram sin egen, egoistiska diskussion.

Dom nästa vecka

 Domen i målet kommer den 1 augusti. Tills dess stannar Ephrem Yohannes i häktet. Det innebär att rätten finner honom skyldig till båda, eller något av de brott han åtalas för: mord, våldtäkt eller grov våldtäkt.