Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ensamma mamman såg Janne på tv – blev störtkär

Janne Fors och Johanna Toftby medverkade båda i tv-programmet ”Ensam mamma söker” – fast i olika säsonger. Foto: Privat
Paret är förlovade, men Johanna bor i Skövde och Janne i Göteborg. Foto: Privat

Bloggaren Johanna Toftby blev kär i Janne Fors efter att ha sett honom i tv.

Han deltog i ”Ensam mamma söker” – programmet där hon själv tidigare medverkat.

– Han var så charmig och utåtriktad. Jag föll för hans sprudlande energi, berättar Johanna Toftby.

Johanna Toftby, 45, var frisör hemma i Skövde när hon deltog i dejtingprogrammet ”Ensam mamma söker”. Hon har sedan dess satsat allt mer på sin blogg och är numera influenser och bloggare på heltid.

För sju år sedan satt hon själv hemma i tv-soffan och tittade på en av de efterföljande säsongerna av ”Ensam mamma söker”. Där upptäckte hon Janne Fors, 50, en charmig och glad man som gjorde att hennes hjärta slog lite snabbare.

– Jag tänkte direkt att honom vill jag träffa. Han var snygg med lockigt hår och jag föll för hans sprudlande energi, berättar Johanna Toftby.

”Det var jättetöntigt”

Hon gjorde slag i saken och skrev till Janne på Facebook: ”Hej var det kul att vara med i programmet?”

– Det var jättetöntigt, men han svarade på en gång. Vi pratade i telefon och skrev till varandra under ett par veckor. Sedan bestämde vi oss för att ses i Göteborg där Janne bor.

Johanna och Janne älskar att cykla och åker ofta till Alperna på sommaren. Foto: Privat

Så 11 februari 2012 möttes de på centralstationen i Göteborg dit Johanna kom med tåg från Skövde. 

– Vi åkte och åt middag på Novotel vid Röda sten och det kändes bra på en gång. Båda kände att vi ville fortsätta träffas och vi sågs mer och mer. Det var förälskelse, passionerat ... romantiskt ..., konstaterar Johanna.

Har planer på att flytta ihop – och gifta sig

Paret förlovade sig för fyra år sedan, och de har fortsatt att bo på var sitt håll.

– Det fungerar jättebra. Det är så kort avstånd. Jag har mina döttrar som bor hemma och jag ville inte rycka upp dem när vi träffades. Jag hoppar över bonusfamiljen. Jag vill bo själv med dem och jag och Janne kan flytta ihop när de flyttat hemifrån, säger Johanna som också tycker det finns fördelar med att få längta och sakna varandra.

Bröllopsplaner finns. De har pratat länge om att gifta sig, men Johanna säger att hon vill att de ska bo ihop först. Eftersom döttrarna är i 20-årsåldern tror hon inte att planerna ligger så långt fram i tiden.

Johanna Toftby bloggar på heltid, men var tidigare frisör hemma i Skövde. Hon blev känd för allmänheten när hon var med i ”Ensam mamma söker” 2008. Foto: KARIN TÖRNBLOM/IBL BILDBYRÅ

”Kan inte se ett liv utan honom”

Efter sju år är kärleken till Janne lika stark som i början förklarar hon. Relationen har fördjupats. De gillar båda att vara aktiva och träna tillsammans. De delar intressen som skidåkning och resor och båda älskar god mat och vin.

På somrarna cyklar de i Alperna tillsammans.

– Det är viktigt med passion och det har vi, men det vi har nu är mer en kärlekstrygghet. Vi bråkar som alla andra. Men vi är trygga med varandra. Jag kan inte se ett liv utan honom, säger Johanna.

 

GT publicerar en västsvensk kärlekshistoria varje dag fram till alla hjärtans dag – och vi vill ha in just din berättelse.

Vill du dela med dig av den?

Mejla jonathan.berntsson@gt.se