Enochson (KD) skrev om "homoagendan"

Publicerad

Annelie Enochson författade under lördagen ett blogginlägg som senare plockades bort. I inlägget skrev hon om SR, RFSU och "homoagendan".

- Det där var riktigt dumt skrivet och har inget alls att göra med vad partiet står för. Sveriges Radio går självklart inte i någon annans ledband, säger Göran Hägglunds presschef Johan Ingerö.

Annelie Enochson (KD) är invald i riksdagen från Göteborgs kommuns valkrets.

Efter att ha lyssnat på programmet "Människor och tro" på Sveriges Radio, skrev hon på lördagen ner sina känslor på sin blogg.Radioprogrammet handlade om den svenska sexualundervisningen och enligt Annelie Enochson gav det inte någon rättvis bild av de svenska kristna friskolorna.

"... som i vanlig SR-anda spyr galla över friskolorna och hänvisar till RFSU som om de vore en neutral part??".

"Homoagendan"

Annelie Enochsson fortsätter sitt blogginlägg med en hänvisning till "homoagendan"

"Jag blir så trött över detta politiskt korrekta att det RFSU som säger är det som gäller. Vadå neutral sexualundervisning - är RFSU den som sätter upp en standard på vad neutralitet är?? De som har en homoagenda och anser att hetero är förlegat och ska förlöjligas."

Annelie Enochson avslutar sedan med en uppmaning till Sveriges Radio när hon skriver:

"Nej, SR sluta att gå i RFSU och RFSL:s ledband och våga vara verkligt neutrala i dessa frågor!!"

Får utstå hård kritik

Blogginlägget plockades snabbt bort från Annelie Enochsons blogg.

- Det där var riktigt dumt skrivet och har inget alls att göra med vad partiet står för. Sveriges Radio går självklart inte i någon annans ledband, säger Göran Hägglunds presschef Johan Ingerö.

Kan Annelie Enochson sitta kvar i partiet efter det här?

- Det var bra att hon tog bort det. För vår del är saken utagerad, säger Johan Ingerö, som tillägger att det är ingen hemlighet att Göran Hägglund och Annelie Enochson har olika syn på de här frågorna.

Vill inte kommentera

RFSU:s förbundsordförande Kristina Ljungros har läst inlägget.

- Men eftersom hon har tagit bort blogginlägget avböjer vi att kommentera denna gång, säger hon.

GT/Expressen söker Annelie Enochson.

Johan Sköld
Johan Sköld
Lasse Råde
Lasse Råde

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER