Branden rasar i en byggnad i Ulricehamn. Foto: David Skarland
Branden rasar i en byggnad i Ulricehamn. Foto: David Skarland

En våldsam brand rasar i garage

Publicerad

En våldsam brand rasade under sena måndagskvällen i en byggnad i Ulricehamn.

Räddningstjänsten hade tio man på plats för att bekämpa branden.

– Tre bilar har brunnit ut helt och några till är skadade, säger Niklas Ingell, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningsförbund.

Det var strax före klockan 22 på måndagskvällen som larm om en våldsam brand i en byggnad i Ulricehamn inkom. Räddningstjänst och polis ryckte ut till platsen.

– Branden ägde rum i Sjögunnarsbo i Ulricehamn, i någon typ av garagelänga, säger Anki Larsson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Enligt henne misstänks branden ha startat i en av bilarna som stod i längan.

– Vi har haft en patrull på plats och skrivit en rapport, säger Anki Larsson.

"Helförstörd"

Räddningstjänsten hade två styrkor och totalt tio man på plats för att bekämpa branden. Tre personbilar som stod parkerade i garagelängan blev totalt utbrända och ytterligare ett antal bilar har skadats i eldsvådan.

– Och carporten är så klart helförstörd, säger Niklas Ingell vid räddningstjänsten.

Vid 23.30-tiden var branden släckt, men räddningstjänsten hade fortfarande en styrka på plats för att bevaka branden.

– Nu handlar det om eftersläckning och kontroll, säger Ignell.

Enligt räddningstjänsten ska ingen person ha kommit till skada i branden. Polisen misstänker inget brott bakom branden.

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER