"Vi tror att framtiden ligger i rörlig bild och därför storsatsar vi på live- TV och rörlig bild i höst. Med den nya appen kommer det vara så mycket smidigare att följa nyhetsflödet direkt i mobilen", säger GT:s chefredaktör Sofia Dahlström. Foto: Anna Svanberg"Vi tror att framtiden ligger i rörlig bild och därför storsatsar vi på live- TV och rörlig bild i höst. Med den nya appen kommer det vara så mycket smidigare att följa nyhetsflödet direkt i mobilen", säger GT:s chefredaktör Sofia Dahlström. Foto: Anna Svanberg

"Vi tror att framtiden ligger i rörlig bild och därför storsatsar vi på live- TV och rörlig bild i höst. Med den nya appen kommer det vara så mycket smidigare att följa nyhetsflödet direkt i mobilen", säger GT:s chefredaktör Sofia Dahlström.

 Foto: Anna Svanberg
En ny och förbättrad videospelare är en av nyheterna.En ny och förbättrad videospelare är en av nyheterna.
En ny och förbättrad videospelare är en av nyheterna.
Såhär ser det ut när man öppnar GT:s nya app.Såhär ser det ut när man öppnar GT:s nya app.
Såhär ser det ut när man öppnar GT:s nya app.

En uppdatering värd alla app-låder

Publicerad

Västsveriges snabbaste nyheter behövde en app som kunde hänga med i tempot. Nu har GT:s populära app uppdaterats och blivit ännu bättre.

– Fler och fler människor följer nyhetsflödet i mobilen. Därför är det extra roligt att vi nu kan erbjuda en så mycket bättre app, säger GT:s chefredaktör Sofia Dahlström.

Den största förändringen i den nya uppdateringen är att appen har blivit mycket snabbare och att laddningstiderna har förkortats.

– Vi har lyssnat mycket på vad våra användare vill ha. Därför är nu appen snabbare och mer stabil, och du kan enklare än tidigare ta del av hela GT:s nyhetsinnehåll, säger Simon Hjälmefjord, produktägare på GT:s utvecklingsavdelning.

Har man en iPhone eller Ipad med operativsystemet iOS7 eller senare så går det att ladda ner den uppdaterade appen. Innehållet optimeras för att passa antingen telefonen eller surfplattan, men det är fortfarande en och samma app det handlar om.

Sedan tidigare finns GT:s app redan ute på Google Play för dig med en Android-telefon eller surfplatta.

GT-TV på de stora skärmarna

En annan efterlängtad nyhet i uppdateringen är en ny videospelare. Nu med stöd för Chromecast, en HDMI-sticka till din TV som du kan använda för att se på video-klipp från appen på stora tv-skärmar.

– Vi tror att framtiden ligger i rörlig bild och därför storsatsar vi på live- TV och rörlig bild i höst. Med den nya appen kommer det vara så mycket smidigare att följa nyhetsflödet direkt i mobilen, säger GT:s chefredaktör Sofia Dahlström.

Filip Lyrheden

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER