En skadad efter stort bråk på resecentrum

Publicerad

Ett stort antal personer misstänks ha slagit ner en man i Jönköping.

Misshandeln skedde på resecentrum.

– En person har körts till sjukhus, säger Maria Lavesson, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.

En väktare larmade polisen om att tio-femton personer var inblandade i ett bråk vid klockan 17.18 på måndagen inne på resecentrum i Jönköping.

På platsen hittade polisen en misshandlad man, som kördes till sjukhus för kontroll av sina skador.

– Något ingående förhör med honom har inte kunnat hållas i nuläget. Det får kompletteras så småningom, säger Maria Lavesson, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.

Ingen misstänkt har gripits.

– Inte ännu. Vi håller fortfarande på med utredningsåtgärder. Vi får se om det sker något frihetsberövande under kvällen, säger Maria Lavesson.

"Bara en målsägare"

Enligt polisen verkar det som ett större antal personer har gett sig på mannen.

– Det verkar vara någon i den här grupperingen som verkar ha varit mest framstående som gärningsperson i den här grupperingen, säger Maria Lavesson och tillägger:

– Det är bara en målsägare.

Polisen har inga uppgifter om att tillhyggen eller vapen använts i misshandeln.

Joakim Magnå
Joakim Magnå

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER