Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

En polisbil körde av vägen efter utryckning

En polisbil körde av vägen i Karlstad i natt när de var på utryckning till Forshaga.
Foto: David Harseth

En polisbil körde av vägen i Karlstad i natt när de var på utryckning till Forshaga.

– De kanade av vägen, säger Bo Jansson, vakthavande befäl på polisen i Värmland.

Det var natten mot lördag som en polisbil fick larm om ett bråk i Forshaga. Det ska ha handlat om ett bråk utanför en pizzeria där två personer misstänks ha misshandlat varandra.

Men poliserna kom aldrig fram till platsen – eftersom de körde av vägen. Stormen Helga - som härjat kraftigt i Värmland under fredagen – blåste bland annat ner träd över vägen och flera vägar i Värmland var blockerade. Under kvällen varnade meteorologerna också för ishalka.

LÄS MER: Stormen Helga drar fram över Sverige.

Om det var ishalkan som satte käppar i hjulet för poliserna är okänt. Men polisbilen – där två poliser satt i – körde av vägen i Karlstad. Bilen fick sedan bärgas från platsen.

Bo Jansson, vakthavande befäl hos Värmlandspolisen, tonar dock ner händelsen och menar att det inte var någon fara. Några personskador ska de båda poliserna inte ha ådragit sig.

– De kanade av vägen, det var inga personskador utan det gick bra med kollegerna. Det är allt jag vet, säger Jansson.

Bråket i Forshaga slutade med att personerna greps och fördes enligt polisen till sjukhus för omplåstring innan de togs till polishuset.