Foto: Jönköpings-Posten/ Peter Svärd
 Foto: Jönköpings-Posten/ Peter Svärd

En person död efter drunkningslarm

Publicerad

En man hittades i vattnet i småbåtshamnen i Huskvarna – trots livsuppehållande åtgärder gick hans liv inte att rädda.

– Det är en man i 80-årsåldern och hans anhöriga är underrättade om dödsfallet, säger polisens presstalesperson Fredrik Granström.

Det var vid klockan 13.38 som en privatperson ringde in och larmade SOS. Detta då larmaren sett en kapsejsad kanot från sitt fönster.

– Larmaren säger också att det kan finnas en person i vattnet. Och när vi kommer till platsen så anträffar vi en person, berättar räddningstjänsten.

Händelsen inträffade i anslutning till småbåtshamnen i Huskvarna och polisen berättar att det är en man i 80-årsåldern som hittats i vattnet.

Kunde inte rädda hans liv

Mannen var medvetslös när räddningstjänsten, efter att de själva gått ner i vattnet för att få upp personen, fått upp honom till kajen.

– Ambulanspersonalen jobbar först med den här personen på plats sedan förs personen till sjukhuset Ryhov, säger polisens presstalesperson.

Men väl på sjukhus fick man konstatera att mannens liv inte gick att rädda.

Sannolikt, menar polisen handlar det om en tragisk olycka. Det har blåst kraftigt på Vättern under lördagen vilket kan ha orsakat att kanoten kapsejsade.

Det finns ingen brottsmisstanke kring händelsen.

Tyvärr är det flera personer som mist livet genom drunkning under de senaste månaderna. Den femte mars hittades en person drunknad i Näset i Göteborg och i slutet av februari dog en man som var ute och fiskade med sina två bröder när isen brast under honom. Den händelsen inträffade i Värmländska Kristinehamn. Även en av de ytterligare bröderna gick genom isen, men klarade sig.

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER