Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man sköts ner på torg – fördes till sjukhus

En man sköts på fredagskvällen i Biskopsgården.Foto: Robin Aron
Mannen fördes till sjukhus och polisen skickade ett flertal patruller till platsen.Foto: Robin Aron
– Vi har spärrat av området där mannen hittades. Tekniker är på väg till platsen, sa polisen på fredagskvällen.Foto: Robin Aron
Två hylsor hittades och markerades ut innanför det avspärrade området.Foto: Robin Aron
Kitty Alnevall är på besök i Göteborg över helgen och höll på att hamna mitt i skottlossningen. Hon kom lite senare än hon tänkt till platsen efter att glömt handla ett par saker.<br>– Det var en jäkla tur. Jag känner mig så klart väldigt lättad, säger hon.Foto: Privat
På lördagen var ingen person gripen för dådet.Foto: Robin Aron
1 / 7

En man hittades skjuten utanför en restaurang på Vårväderstorget på fredagskvällen.

Enligt vakten som larmade polisen hade mannen blivit skjuten fyra gånger.

– Jag såg att två skott hade gått in i hans lår, säger Pance Dimitrievski.

FAKTA

Skottlossningar i Biskopsgården

Förra året skedde över 50 skottlossningar i Göteborg. Flera av dem skedde just i Biskopsgården. Här är några av skjutningarna i området.

BISKOPSGÅRDEN 20 februari. Polisen larmas om skottlossning på Önskevädersgatan klockan 16.30. Sedan spärras ett område vid Väderbodarna av och flera tomhylsor hittas. Rapporter kommer även om att det skjutits vid Sjumilaskolan. Polisen söker en maskerad man i 15-årsåldern. Ingen skadad person hittas.

BISKOPSGÅRDEN 12 MARS. Skott avlossades på Höstvädersgatan i anslutning till Vårvädertorget i Biskopsgården i Göteborg. Tomhylsor hittades av polisen och vittnen ser en eller två mopeder åka från platsen. Ingen person hittas skadad och ingen grips.

BRUNNSBO 24 MARS. Klockan 15.38 kom larmet in till polisen. Två män i 20-årsåldern skadades allvarligt vid en skottlossning i vid Norra Deltavägen i Brunnsbo. Tre personer hämtades samma eftermiddag in till förhör.

BISKOPSGÅRDEN 28 MARS. Skottlossning på Väderilsgatan. En man i 25-årsåldern är träffad av fyra skott på olika delar av kroppen. Han förs till sjukhus, blir sövd och opereras. Han är sedan tidigare känd av polisen.

BISKOPSGÅRDEN 29 MARS. Klockan 20.32, påträffar polisen en man på Väderilsgatan med en skottskada i foten. Han blir avförd med ambulans till sjukhus för vård. Mannen är född 1991 och inte känd av polisen sedan tidigare.

BISKOPSGÅRDEN 11 APRIL 22.00 Tre skott avlossas på Dimvädersgatan och en förbipasserande ung man som är ute och rastar sin hund blir träffad.

BISKOPSGÅRDEN 1 MAJ. 06:43 hittas en 19-årig man skjuten till döds i en lägenhet på Dimvädersgatan. Sju personer tas in till förhör och en av dem anhålls misstänkt för mord.

BISKOPSGÅRDEN 4 JUNI. 17:23 kommer larm om skottlossning vid Friskväderstoret. En skadad man hittas på en parkeringsplats.

Vet du mer? Tipsa GT!

Vet du mer om händelsen? Hör av dig till GT direkt!

Kontakta redaktionen på tips@gt.se eller skicka e-post, sms eller mms till 71717.

Mer detaljerad information om hur du kommer i kontakt med redaktionen hittar du här!

Har du nyhetstips kan du naturligtvis även ringa tipsnumret 031-725 90 01.

Vid 20.30-tiden kom ett larm in till polisen om att en man hittats skjuten utanför en restaurang på Vårväderstorget i Biskopsgården.

– En person är förd till sjukhus. Mannens skadeläge är än så länge oklart, säger Jenny Widén, presstalesperson hos polisen i Västra Götaland.

Polisen hade under fredagskvällen flera patruller på plats.

– Vi har spärrat av området där mannen hittades. Tekniker är på väg till platsen.

Ingen gärningsman gripen

Den avspärrade delen ligger mitt på torget. Enligt uppgifter till GT har polisen hittat två hylsor på platsen som är markerade inuti det avspärrade området.

– Det är ganska folktomt just nu. Majoriteten är polisen. Jag ser fem stycken polisbilar, säger GT:s reporter på plats, Sanna Wikström.

Jenny Widén berättar att det däremot fanns folk på torget när mannen sköts.

Har ni någon misstänkt gärningsman?

– Nej. Vi håller på för fullt med att höra vittnen och har flera patruller på plats.

Vid 21.40-tiden var ingen person gripen.

"Skjuten fyra gånger"

Pance Dimitrievski jobbar som vakt på den krog som ligger fem meter från platsen där mannen hittades.

– Jag hörde plötsligt hur någon ropade: "Hjälp, det är någon som är skjuten". Några gäster ville gå ut, men jag stoppade dem från att göra det, säger han.

Han gick ut på torget och hittade den skottskadade mannen, som han uppskattar är i 20–25-årsåldern.

– Jag såg att två skott hade gått in i hans lår. Själv sa mannen att han hade blivit skjuten fyra gånger, säger Pance Dimitrievski.

Undvek skottlossningen

Han larmade 112 och en kvinna lånade ut sin sjal för att stoppa blödningen.

Kitty Alnevall är på besök i Göteborg över helgen och höll på att hamna mitt i skottlossningen. Halv nio skulle hon ha varit på en krog, som nu ligger innanför avspärrningen. Men på vägen dit kom hon på att hon var tvungen att handla ett par grejer och blev lite försenad.

– Det var en jäkla tur. Jag känner mig så klart väldigt lättad, säger hon.

En annan kvinna hade jobbat och upptäckte när hon skulle sluta på kvällen att hon inte kom in till sin arbetsplats på grund av avspärrningarna.

– Jag är rädd varje dag när jag går till jobbet. Det är ett otryggt område, säger hon.