En person fördes till sjukhus med skador i ansiktet efter att ha attackerats med ett tillhygge. Foto: Anna HållamsEn person fördes till sjukhus med skador i ansiktet efter att ha attackerats med ett tillhygge. Foto: Anna Hållams
En person fördes till sjukhus med skador i ansiktet efter att ha attackerats med ett tillhygge. Foto: Anna Hållams
Migrationsverket i Jönköping. Foto: Lars AnderssonMigrationsverket i Jönköping. Foto: Lars Andersson
Migrationsverket i Jönköping. Foto: Lars Andersson

En person skadad i skruvmejsel-attack

Publicerad

En misstänkt gärningsman har kunnat gripas efter en omfattande polisjakt i centrala Jönköping.

Personen misstänks för en attack med en skruvmejsel inne på Migrationsverket. En person har skadats i ansiktet.

– Den gripne misstänks för misshandel alternativt grov misshandel, säger Anneli Johnsson Hammo, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.

Larmet från Migrationsverkets lokaler kom kring lunch på måndagen. Minst två personer ska ha kommit till skada efter en attack med hjälp av tillhygge.

– Det pratas om en skruvmejsel. Det har varit rörigt på platsen och vi behöver hjälp av tolkar, säger Bo Kellert, vakthavande befäl.

Enligt sajten Jnytt var det på eftermiddagen fullt polispådrag i centrala Jönköping efter att den misstänkte flytt från platsen.

– Det är väldigt upprört här nere. Många skriker och gråter, säger ett vittne till sajten.

Två personer ska ha varit föremål för skruvmejselmannens attack, varav en fick föras till sjukhus. Skadorna ska inte vara livshotande. Tidigt fanns även uppgifter om att gärningsmannen själv skulle vara skadad, något som senare tillbakavisades av polisen.

En gripen

Strax efter klockan 15 avslutades polisjakten.

– Man har gripit en person som har förts till förhör. Det håller på att ordnas med tolkar just nu, säger Anneli Johnsson Hammo vid Jönköpingspolisen.

Enligt polisen ska den gripne personen, som nu misstänks för misshandel alternativt grov misshandel, själv ha tagit kontakt med polisen.

– Enligt de uppgifter jag har fått så gick gripandet lugnt till, säger Anneli Jonsson Hammo.

Även de två målsägande förhörs.

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER