En person skadad efter skottlossning

En 30-årig man sköts mitt på Rymdtorget på fredagskvällen.

Mona Saiid kom till platsen en stund senare,

– Det var en massa blod. Han låg på marken och fick hjälp av två personer, säger hon.

En person blev skjuten i Göteborg på fredagskvällen. Händelsen inträffade strax efter 18-tiden bakom affären mitt på Rymdtorget i Bergsjön i Göteborg.

Enligt polisen ska en 30-årig man ha blivit skjuten och lämnats liggande på marken. Mannen är välkänd av polisen sedan tidigare.

Två ambulanser och polis skickades till platsen.

– Det var en privatperson var först framme vid personen och försökte stoppa blödningen, säger polisens presstalesman Björ Blixter.

Avfördes med allvarliga skador

Mona Saiid, 26, kom till platsen efter att det hade hänt.

– Då var det ett 20-tal personer här och en massa blod. Han låg på marken och fick hjälp av två personer. Jag ringde till polisen, säger hon.

Mannen avfördes med ambulans till sjukhus med allvarliga skador. Av säkerhetsskäl vill polisen inte gå ut med vilket. Uppgifter från platsen säger att personen var vid medvetande men blödde kraftigt.

– Det ligger många bostäder i närheten av där skottlossningen inträffade och det var boende i området som larmade polisen. Just nu knackar vi dörr i området för att få reda på vad eventuella vittnen kan ha sett, säger Björ Blixter.

"Det känns jätteläskigt"

En av dem som bor i närheten är 23-årige Nadine Elsharif.

– Det känns jätteläskigt. Det finns en massa barn här. Tänk om någon av dem hade befunnit sig på fel plats, säger hon.

Händelsen rubriceras som försök till dråp. Polisen har gjort vissa fynd på platsen. Det är i nuläget oklart om det händelsen har någon koppling till tidigare skottlossningar i Göteborg den senaste tiden.

– Vi har inga motiv och vet inte vad skottlossningen kan bero på eller om det kan hänga ihop med något tidigare brott, säger Björ Blixter.