Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två knivskadade på gym – stor insats

Flera polispatruller är på plats.
Skadorna uppges inte vara livshotande.Foto: JOAKIM ERIKSSON

Två män har knivskadats på ett gym i Borås.

Två gärningsmän uppges ha lämnat platsen.

– Vi har flera patruller på plats. Det är en pågående insats, säger Anders Österholm, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Larmet kom vid 16.30-tiden på tisdagen. Det var först oklart vad som hade hänt.

– Vi har flera patruller på plats. Det är en pågående insats, sa Anders Österholm, inre befäl på Boråspolisen, strax efter att larmet gått.

Enligt polisen fick man larm om att en man hade knivskurits, men att mannen själv lämnat platsen i bil. Senare framkom det att två män kommit till akuten på Borås sjukhus, båda med förmodade knivskador.

Två knivskadade

Det ena mannen är lindrigt skadad och har mindre knivsår. Den andre mannen har större skador på baksidan av benen. Enligt polisen ska deras tillstånd dock inte vara livshotande.

Ingen person har gripits för händelsen. Två gärningsmän uppges ha lämnat gymmet efter händelsen. Det är oklart om offer och gärningsmän är bekanta för varandra.

– Vi jobbar med att få fram uppgifter kring det just nu. Av någon anledning har man valt att inte stanna kvar på platsen. Det är mycket möjligt att man känner varandra, det har jag ingen uppgift om just nu, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Grov misshandel

Offren uppges inte vilja samarbeta med polisen.

– Personerna verkar inte ha intresse av att träffa varken polis eller ambulanspersonal. Vi får undersöka varför det är så. De är inte helt angelägna om att träffa polisen, kan vi misstänka, säger Stefan Gustafsson.

Händelsen är rubricerad som grov misshandel i två fall.