En person rövades bort från bostad

Publicerad

En man har anhållits misstänkt för människorov.

Det efter att flera män ska ha tagit sig in i en bostad i Töreboda kommun och tvingat med sig en man från platsen.

Det finns fler misstänkta i ärendet som ännu inte ska ha hittats, uppger polisen.

– Antagligen har vi inte hittat dem, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region Väst.

Det var Skövde Nyheter som först rapporterade om händelsen.

Några närmare omständigheter kring det misstänkta brottet ville polisen först inte gå ut med. Men man uppger att flera personer ska höras i ärendet under söndagen.

– Vi har en som sitter anhållen i det ärendet, mer kan jag inte säga, säger Fredrik Bergström, stationsbefäl på Skövdepolisen, och fortsätter:

– Vi har lite personer som vi ska höra. Det är grova brott (en polisavdelning) som håller i ärendet, säger Fredrik Bergström.

En person anhållen

Under eftermiddagen har polisen gått ut med mer information. Det ska handla om flera män som tvingade sig in i en bostad för att därifrån föra bort en person. 

En av de misstänkta har alltså gripits och senare anhållits för händelsen. Han är på sannolika skäl misstänkt, vilket är den högre misstankegraden.

Enligt polisens presstalesman är det inte säkert att alla misstänkta har hittats av polisen.

Flera misstänkta

– Antagligen har vi inte hittat dem, säger Christer Fuxborg och fortsätter:

– I och med att det är flera personer som tar sig in olovligen i bostaden så är det flera personer som vi vill komma i kontakt med.

Personen som blev bortförd fick uppsöka sjukhus på grund av sina skador. I övrigt är skadeläget okänt.

 

Senaste nytt från Västsverige i GT:s mobilapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android

Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER