En person påkörd – har förts till sjukhus

Publicerad

En person blev på lördagsmorgonen påkörd i centrala Tranemo.

Personen var vaken när räddningspersonal anlände till platsen.

– Personen har förts till sjukhus, berättar SOS Alarm.

Det var vid klockan 11.10 som larmet kom om att en person blivit påkörd i centrala Tranemo. 11.33 var ambulans och polis på plats för att utreda vad som har hänt.

Personen blev påkörd av en personbil och personen som blev påkörd har förts till sjukhus.

Polisen meddelar på sin hemsida att skadeläget är lindrigt.

Fördes till sjukhus

Olyckan inträffade inne på ett parkeringsområde, då en person gick bakom en bil som precis backade ut och blev lite påkörd och ramlade därför omkull på marken.

– Det är inga skador på bilen och personen som blev påkörd hade lite ont i axeln och fördes till sjukhuset för att kontrollera så att ingenting är brytet eller liknande, säger Hans Lippens.

På platsen skrev de en rapport på föraren och kontrollerade dennes status som det inte var några problem med.

– Det blev en rapport på plats och vederbörande fick åka hem igen, säger Lippens.

12.00 hade polisen och ambulansen åter lämnat platsen.

Josefine Olausson
Josefine Olausson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER