14-årige skolpojken Noraldin avled efter en påkörning i Trollhättan den 27 november. Foto: Privat14-årige skolpojken Noraldin avled efter en påkörning i Trollhättan den 27 november. Foto: Privat
14-årige skolpojken Noraldin avled efter en påkörning i Trollhättan den 27 november. Foto: Privat
Noraldin hedrades på platsen efter dödsolyckan. Foto: ROBERT BETZEHAG / RESCUE PHOTONoraldin hedrades på platsen efter dödsolyckan. Foto: ROBERT BETZEHAG / RESCUE PHOTO
Noraldin hedrades på platsen efter dödsolyckan. Foto: ROBERT BETZEHAG / RESCUE PHOTO

Minderårig misstänks för olyckan då Noraldin dog

Publicerad

En ung person är skäligen misstänkt för vållande till annans död efter Noraldin, 14, kördes ihjäl i Trollhättan. Enligt Åklagarmyndigheten är personen under 18 år och misstänks för vållande till annans död, smitning och olovlig körning.

– Det är fråga om ett oaktsamhetsbrott och det finns alltså inget uppsåt, säger kammaråklagare Daniel Veivo Pettersson vid Åklagarkammaren i Uddevalla, i ett pressmeddelande.

Det var i slutet av november förra året som Noraldin, 14,  hittades svårt skadad på en parkeringsplats i ett bostadsområde i Trollhättan.

Han var på väg hem från träningen tillsammans med sina kompisar.

Vittnen har berättat för polisen att pojken ska ha blivit påkörd av en bilist som sedan smitit från olycksplatsen.

Noraldins liv gick inte att rädda och han avled på sjukhuset.

Har sökt efter mörk bil

Polisen har sedan händelsen sökt efter den misstänkte föraren och en mörk bil var tidigt intressant i utredningen.

Nu meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande att en ung person nu är skäligen misstänkt för att ha vållat Noraldins död.

Personen som är under 18 år misstänks för vållande till annans död, smitning och olovlig körning.

–  Det är fråga om ett oaktsamhetsbrott och det finns alltså inget uppsåt, säger kammaråklagare Daniel Veivo Pettersson vid Åklagarkammaren i Uddevalla, i pressmeddelandet.

 

LÄS MER: Mammans sorg: "Nu är han borta" 

Salem Naiyf med sonen Noraldin, 14, som avled efter att ha blivit påkörd av en misstänkt smitare i Trollhättan.Foto: Privat

Pappa: "Min son var en fantastisk kille"

Noraldins pappa Salem Nayif har tidigare berättat om hans rädsla för att brottet inte ska klaras upp.

– Vi har många frågor men får inga svar, ingen information om vad polisen gör. Vi talar med utredarna men de säger ingenting, har Salem Nayif tidigare berättat för GT.

Han beskriver sin son som en fantastisk person.

– Min son var en fantastisk kille. Han var alltid glad, gillade fotboll och simning och att vara med kompisarna. Han drömde om att bli bilingenjör när han blev stor.

Relaterade ämnen
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER