Pojke knivhuggen av maskerad man

Publicerad

En pojke i 15-årsåldern blev på måndagsmorgonen knivhuggen i benet av en okänd gärningsman. 

Förövaren ska ha mött upp pojken i trapphuset. 

– Gärningsmannen sprang sedan efter målsägaren och knivhögg honom i baksida lår, säger Erika Magnusson, jourhavande förundersökningsledare på Skövdepolisen. 

Pojken ska ha mött upp gärningsmannen i trapphuset på måndagsmorgonen, strax efter klockan nio.  Enligt polisen ska gärningsmannen och förövaren inte sagt någonting till varandra innan gärningsmannen drog kniv.

Pojken, som enligt polisen är i 15-årsåldern, sprang då mot dörren och gärningsmannen följde efter. 

– Gärningsmannen sprang sedan efter målsägaren och knivhögg honom i baksida lår, säger Erika Magnusson

Dolde ansiktet 

Pojken ska inte ha blivit allvarligt skadad i samband med attacken. 

– Det var ett mindre sår, inget större, säger Erika Magnusson.

Polisen utreder händelsen som grov misshandel men har inte mycket att gå på i nuläget. Pojken som blivit attackerad kunde inte ge något bra signalement av mannen.

– Det är väldigt vagt. Han ska ha täckt ansiktet med någonting och uppfattades som en man på kroppsbyggnaden, säger Erika Magnusson. 

Sökte med hundpatrull

Pojken fick föras till sjukhus efter händelsen för att få sina skador undersökta. 

– Det är ett knivstick. Jag vet inte exakt hur djupt men jag har fått höra att det inte är livshotande, säger Pontus Svensson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Skövde.

Polisen sökte under förmiddagen med hundpatrull i området och knackar dörr i området för att leta efter vittnen. 

– Vi har hållit förhör med målsägaren. Han är pratglad men vi har inget mer än maskerad man i nuläget, säger Pontus Svensson. 

 

Läs GT i vår nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android. 

Relaterade ämnen
Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER